1. Home
  2. Vesti
  3. Bregzit prepolovio ulaganja u automobilsku industriju u Britaniji
Bregzit prepolovio ulaganja u automobilsku industriju u Britaniji
0

Bregzit prepolovio ulaganja u automobilsku industriju u Britaniji

146
0
Podelite sa prijateljima:

Iako do istupanja iz EU ima još nekoliko meseci, britanska automobilska industrija već oseća negativne posledice. 

Investicije u ovaj industrijski sektor opale su oko 50%, brojni proizvođači najavili su otpuštanje radnika kao odgovor na krizu, a povrh svega toga prodaja novih automobila je u konstantnom padu već više od 12 meseci u nizu. Udruženje proizvođača i prodavaca automobila u Velikoj Britaniji urgira kod vlade da se nešto pod hitno preduzme.

Kako stručnjaci upozoravaju, u periodu od januara do juna 2017. godine u sektor automobilske industrije uloženo je 647,4 miliona funti. Ove godine, za isto razdbolje došlo je do ulaganja 347,3 miliona funti.

Čelnici ovog dela industrije vrše pritisak na britansku vladu da što pre donesu „plan B“ povodom izlaska iz EU. „Ne vidimo nijedan trgovinski sporazum koji bi mogao doneti boljitak automobilskim proizvođačima u Velikoj Britaniji. Molimo vladu da ponovo razmisli o napuštanju evropske carinske unije. Nijedno drugo tržište ne može nadomestiti EU“, stoji u saopštenju britanskog udruženja proizvođača i prodavaca automobila.

Na Ostrvu se trenutno nalazi više fabrika od različitih proizvođača. Niko za sada nije najavio zatvaranje pogona, ali nema nikakvih dodatnih ulagaganja dok se situacija ne razjasni.

(146)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments