1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije Aston Martin DBS Superleggera (dopunjeno)
Prve fotografije Aston Martin DBS Superleggera (dopunjeno)
0

Prve fotografije Aston Martin DBS Superleggera (dopunjeno)

174
0
Podelite sa prijateljima:

Aston Martin je već najavio povratak imena DBS, sa modelom DBS Superleggera, koji će biti naslednik trenuto vodećeg modela Vanquish.

Ljubitelji ove engleske marke će odmah prepoznati ime „Superleggera“. Ovo ime je stojalo pored mnogih modela, DB4, DB5, DB6 Mark 1 i DBS. Kako i sam naziv govori, automobili sa ovom oznakom imaju olakšanu šasiju, što je naravno od velike koristi kada su u pitanju performanse.

Nakon mnogih špijunskih fotografija, završni proizvod je moguće naslutiti. Zaštitni znak Aston Martina, odnosno ogromna maska hladnjaka, veliki spliter oko prednjeg branika, veliki usisi vazduha i elegantni farovi su očekivani. Sportsko-elegantni modeli se pretapaju i u ostatak automobila. Ventilacioni otvori na blatobranima, poput onih na modelu DB11, agresivni pragovi, ogroman kočioni sistem i novi dizajn felni, daju ovom automobillu nevjerovatno moćan stav na putu. Zadnji dio automobila je takođe sličan onome na DB11, sa tankim svijetlima i spojlerom integrisanim u gepeku, dok je najveća razlika u završecima izduvnih cijevi, kojih ima četiri, umjesto dva na “mlađem bratu”.

Kada je u pitanju pogon, Aston Martin se vjerovatno obratio ljudima iz AMG-a, te bi DBS Superleggera trebalo da ima 5.2 litarski V12 agregat sa dva turbo punjača. Očekuje se izlazna snaga od 710 konjskih snaga, što ga čini znatno snažnijim od, trenutno najjačeg, DB11 AMR, koji ima 639 konjskih snaga.

Glavni rivali ovog modela će biti Ferrari 812 Superfast i Bentley Continental GT. Očekivana početna cijena bi trebala da bude da veoma blizu cifri od 300.000 “evropljana”.

Enes Eki Alković

 

(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments