1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Jaguar Land Rover treba da odskače dizajnom
Jaguar Land Rover treba da odskače dizajnom
0

Jaguar Land Rover treba da odskače dizajnom

210
0
Podelite sa prijateljima:

Sebastijan Pek, generalni direktor InMotion Ventures, jedne od kompanija u sastavu JLR grupe, je na konferenciji posvećenoj konceptu inteligentne mobilnosti (Intelligent Mobility Conference ), održanoj prethodne nedelje u Londonu, naglasio potrebu da se britanski proizvođač izdigne iznad uniformizacije dizajna, i da nastavi sa prilagođavanjem izmenjenim tržišnim zahtevima.

JLR bi morao da proizvodi vozila koja bi bila dizajnirana na način da kupci imaju osnova da razviju strast prema njima. Drugim rečima, on smatra da je odličan dizajn od ključne važnosti za budući uspeh proizvođača luksuznih vozila.

„Mi jesmo proizvođači automobila, ali smo takođe kuća koja se bavi dizajnom,“ rekao je on pred učesnicima konferencije. „Priča o dizajnu je priča o emociji, priča o sjedinjavanju saosećaja i razumevanja sa onim što kupci zaista žele. To je kreativnost, a ne rad na nečem očiglednom, pre bi se moglo reći da je proces dizajniranja, u stvari proces kreacije nečeg neobičnog, ali istovremeno i racionalnog i upotrebljivog, nečeg solidne izrade. Izgradnja imidža je takođe ključan aspekt.“

Pek se takođe nadovezao i na primer sa vrhunskim bojama za enterijer vozila koje proizvodi kompanija Farrow and Ball. „Farrow and Ball je pretvorio boju, tipičan primer klasične sirovine u automobilskoj industriji, u luksuznu stavku,“ rekao je on. „Farrow and Ball se u ogromnoj meri oslanja na vrhunsku izradu i bogato nasleđe kompanije u proizvodnji. Ono što su oni uspeli da urade u svom segmentu poslovanja, to isto mora da postigne i Jaguar Land Rover, u svom polju angažovanja,“ dodao je.

On je takođe rekao pred delegatima, učesnicima konferencije da je važno izmestiti diskusiju o mobilnosti sa terena pukog zadovoljavanja potreba kupaca, na polje obezbeđivanja klijentima “mogućnosti izbora koji bi trebali da podrazumevaju fantastičan dizajn, odnosno stil koji će pogoditi ukus kupaca na duboko emotivnom nivou.“

Ranije ove godine, JLR i Waymo su objavili da su sklopili dugoročno, strateško partnerstvo, koje podrazumeva isporuku do 20.000 vozila marke Jaguar za upotrebu u floti autonomnih vozila kompanije Waymo.

Dve kompanije su obelodanile da će zajedničkim snagama kreirati prvo luksuzno, autonomno, električno vozilo za upotrebu u floti koju će Waymo nuditi svojim klijentima.

JLR i Waymo (ranije pod okriljem kompanije Google) će sarađivati kako bi zajedničkim snagama  dizajnirali autonomni Jaguar I-Pace, koji će za potrebe upotrebe u floti kompanije Waymo koristiti tehnologiju koju je ta firma razvila. Testiranja počinju u kasnijem delu godine.

Pek je dodatno naglasio da je saradnju sa Waymom neophodno tretirati kao, u osnovi “strateško i dubinsko inženjering partnerstvo’.

(210)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments