1. Home
  2. Vesti
  3. Novi rekord planinskog vrha – Pikes Peak
Novi rekord planinskog vrha – Pikes Peak
1

Novi rekord planinskog vrha – Pikes Peak

263
1
Podelite sa prijateljima:

Rekord Pikes Peaka je oboren. To je učinio Roman Duma, za volanom Volkswagenovog I. D. R jer je uspeo da stazu savlada za 7 minuta 57 sekundi i 148 hiljaditih delova sekunde. Njegova prosečna brzina iznosila je 145,7 km/h. Prethodni rekord je bio u “vlasništvu” Peugeotovog trkačkog automobila, kojeg je vozio Sebastijan Leb, kojem je do vrha trebalo 8:13,878.

Za one koji nisu upoznati sa vrhom Pikes, ova dionica je dugačka nešto manje od 20 kilometara, sa 156 krivina, i najvećom nadmorskom visinom od 4.314 metara. Volkswagen I.D. R električni trkački automobil je impresivno čudovište sa 680 ks i 650 Nm obrtnog momenta raspoređenih na sva četiri točka pomoću elektromotora. Sa masom od 1.130 kilograma, ovaj automobil je impresivno lagan, kada se uzme u obzir da sa sobom nosi sve te baterije.

Sada slijedi pitanje, do kada ćemo čekati novi rekord, ili će on veom brzo biti oboren od strane Porsche-ovog 919 Evo Hybrid.

(263)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Šta reći nego „Bravo strujaši“… Očekujem da i naši „strujaši“ (EPS/EMS/SEPEKS ) dogodine nastupe sa nečim iz svog zaista impresivnog voznog parka…