1. Home
  2. Vesti
  3. Dva Bugatti Chirona na Nirburgringu (VIDEO)
Dva Bugatti Chirona na Nirburgringu (VIDEO)
0

Dva Bugatti Chirona na Nirburgringu (VIDEO)

438
0
Podelite sa prijateljima:

Bugatti Chiron je predstavljen u Ženevi pre dve godine, ali bez obzira na to, hiperautomobil sa W16 kvad-turbo motorom se i dalje testira na Nirburgringu. Elitni proizvođač iz Molshajma isporučio je 100. primerak jednom kupcu pre mesec dana. Samim tim, nameće se pitanje, zašto se dva prototipa testiraju na Nordšlajfeu?

Dva su moguća scenarija, s tim što se jedan odnosi na potenijalni Chiron Sport, koji prolazi kroz tretman modifikacije da bi bio brži u krivinama od standardnog modela. Poseduje kruće ogibljenje, revidiran sistem upravljanja i modifikovan diferencijal na zadnjoj osovini. U isto vreme, lakši je za oko 18 kilograma.

Ukoliko to nije slučaj, možda je reč o „kontroverznoj“ specijalnoj ediciji koja bi trebalo da bude dostupna u ograničenom broju primeraka. Model koji je u pitanju će navodno izgledati prilično drugačije u odnosu na „običan“, ali to je za sada sve što se zna.

Tako u razmatranje treba uzeti i mogućnost eventualne snažnije verzije Chirona, odnosno naslednika Veyrona Super Sport. Mada je šef kompanije već izjavio da se napad na svetski brzinski rekord možda nikada neće desiti, to ne mora da znači da brža verzija nije u planu. Na kraju krajeva, maksimalna brzina standardnog Chirona je elektronski ograničena na 420 km/h.

„Problem“ je u tome što je Veyron oficijelno brži od Chirona, a teško da je ekipu iz Bugattija „baš briga“ za to. Da podsetimo, Veyron SS je sa skinutom blokadom ostvario 431 km/h 2010. godine, prosto je neminovno da novi model, posebno sa takvom cenovnom etiketom, „dokaže“ da je brži. Bugatti je čak saopštio septembra 2016. da Chiron može da dostigne 460 km/h.

Oficijelni vozač marke, Endi Volas, rekao je da je sa pneumaticima koji su trenutno dostupni, Chiron sposoban na probije 450 km/h, dok bi sa naprednijim gumama mogao da dostigne magičnu brojku od 300 milja na čas.

 

(438)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments