1. Home
  2. Vesti
  3. Stopirana prodaja Audija A6 i A7 u SAD zbog greške na senzoru za aktiviranje vazdušnog jastuka
Stopirana prodaja Audija A6 i A7 u SAD zbog greške na senzoru za aktiviranje vazdušnog jastuka
0

Stopirana prodaja Audija A6 i A7 u SAD zbog greške na senzoru za aktiviranje vazdušnog jastuka

238
0
Podelite sa prijateljima:

Stopiranje prodaje ide sa dodatnim povlačenjem, koje pokriva modele prodate u SAD između 2012. i 2018. godine.

U Evropi mnoge stvari „mogu da prođu“, međutim ono se Amerikancima mora priznati je da efikasno razotkrivaju i obelodanjuju sve vrste negativnosti.

Audi neće prodavati nove A6 i A7 u SAD na neograničen period vremena zbog defektnog senzora na nekim sedištima.

Nemački proizvođač će takođe povući sve primerke dva modela na inspekciju, prodate između 2012.  2018. godine.

Dizajnirani da detektuju da li ima putnika na sedištu, dotični senzori mogu da otkažu, što za posledicu ima izostanak aktiviranja vazdušnog jastuka u slučaju sudara. Ukupno 139.249 vozila u okviru dva modela su pogođena ovim problemom, izvestio je Automotive News. Sporna su standardna i Super Sport sedišta, proizvedena između januara 2011. i aprila 2018.

Na sreću, nisu zabeleženi bilo kakvi smrtni slučajevi ili povređivanja, ali Audi još uvek nije spreman da reši problem. Ono što je interesantno je da A6 i A7 prodavani van SAD nisu pogođeni ovim problemom.

Prošle godine, A6 iz modelnih godina 2012-2015., povučen je zbog potencijalnog rizika od pregrevanja vodne pumpe, što je moglo da dovede do zapaljenja. Taj opoziv je pokrio oko 583.000 vozila opremljena 2,0-litarskim turbo benzincem. Audi je rešio problem tako što je ažurirao softver koji je regulisao dovod električne energije u pumpu.

 

(238)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments