1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo S60 (2019.) – Svetska premijera
Volvo S60 (2019.) – Svetska premijera
3

Volvo S60 (2019.) – Svetska premijera

2.94K
3
Podelite sa prijateljima:

Nakon dugotrajne promotivne kampanje, pre nekih sat vremena, predstavljen je elegantni sedan Volvo S60. Čin premijere je upriličen u okviru proizvodnog kompleksa švedske marke u Južnoj Karolini, nedaleko od pogona drugog premijum proizvođača, BMW-a.

Prema očekivanju, limuzina neguje identičan dizajnerski jezik, odnosno već viđen na nedavno predstavljenoj karavanskoj verziji, sa kojom je javnost imala prilike da se upozna na Salonu automobila u Ženevi.

U poređenju sa familijarnom limuzinom iz segmenta iznad, odnosno u poređenju sa S90, manji sedan deluje oštrije, uz prednje svetlosne grupe pozicionirane bliže maski hladnjaka. Donji difuzor je postavljen pod oštrijim uglom, takođe.

Volvo S60 leži na poznatoj SPA platformi kompanije (Scalable Product Architecture), baš kao i V60, pa nije iznenađenje da dele nekoliko identičnih pogonskih sklopova. Kao što je poznato, S60 neće biti moguće naručiti uz opciju dizel motora, ali su tu turbo benzinske i plug-in hibridne varijante. Verzija sa T6 pogonskim sklopom, snage 235 kW, poseduje pogon na sve točka, dok osnovni model T4 raspolaže sa 190 konjskih snaga, koji kao i snažniji T5 (186 Kw), koristi prednju osovinu kao pogonsku.

Najsnažnija T8 Twin Engine verzija pruža vozaču na raspolaganje 298 kW, odnosno dovoljno za sprint do “stotke” za svega 4,7 sekundi. U ponudi će se naći i linije opreme koje će aludirati na sportske atribute, uz oznake Polestar Engineered, uz T8 verziju. Dodaci uključuju veće točkove, kočne diskove, revidirano oslanjanje, kontrolu rada agregata, kao i nešto više snage (309 kW).

Što se tiče enterijera, prema očekivanju, on je u potpunosti preuzet sa karavanske verzije, Volvo V60. Puno toga o S60, možete saznati kroz prezentaciju koju smo pripremili za karavansku varijantu. 

Početna cena za američko tržište iznosi oko 37.000 dolara, otprilike jednako koliko i u Velikoj Britaniji.

Proizvodnja noviteta počinje u kasnijem delu godine, uz isporuke za evropsko tržište s početkom 2019.

(2944)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Bez dizel motora u ponudi ? „Bem“ ti mogućnost izbora …

boslo

a sto ce ti dizel pored benzinca koji je laksi za odrzavanje. Novi benzinci ne trose vise od dizela a davaju bolje performanse

Odesza

KUPAC u prvome redu!
Kupac je kralj!
Kupac treba imati mogućnosti odabira,izbora,sagledanja!
Ovim potezom Volvo koji se nameće u premium segment izgubiti podosta kupaca i preko 20-tak posto! Zato jer nemaju mogućnost izbora,a ne zbog samog agregata (dizel)