1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljen Jeep Renegade za 2019.
Predstavljen Jeep Renegade za 2019.
1

Predstavljen Jeep Renegade za 2019.

869
1
Podelite sa prijateljima:

Nova linija motora: poboljšane performanse i potrošnja goriva

Novi Jeep® Renegade za 2019. godinu će biti prvo vozilo koje će koristiti inovativne turbo benzinske motore koji optimizuju potrošnju goriva i garantuju izvanredne performanse, kako na putu, tako i van njega. U ponudi su dve benzinske opcije: 1,0-litarski sa 120 konjskih snaga i 1,3-litarski sa 150 ili 180 konja. Ponudu motora zaokružuju 1,6-litarski agregat sa 120 konjskih snaga i 2,0-litarski MultiJet II turbodizel sa SCR-om (Selective Catalytic Reduction) koji razvija 140 ili 170 konja

Autentični dizajn

Novi stajling modela Jeepovog predstavnika u B SUV segmentu, predstavlja moderan osvrt na poznati dizajn marke. Terenske sposobnosti modela Renegade su takođe iskazane kroz njegov dizajn i idu ruku pod ruku sa njegovim urbanim imidžom. Glavne novosti kada je u pitanju spoljašnjost automobila uključuju LED farove i nove točkove od 19 inča. Kabina nudi kvalitet, poboljšanu funkcionalnost i viši nivo udobnosti

Za ljubitelje terenskih avantura

Dva 4×4 pogonska sistema su zaslužna za poslovično dobre terenske sposobnosti Jeepovih modela, a to su Jeep Active Drive i Jeep Active Drive Low.

Za ljubitelje urbanih avantura

Novi Renegade donosi četvrtu generaciju UconnectTM sistema sa ekranima od 5, 7 ili 8,4 inča, osetljivim na dodir i sa visokom rezolucijom, i koji podržava Apple CarPlay i Android AutoTM funkcije, tako da vlasnici uvek mogu da budu povezani

Celokupan paket bezbednosne opreme

Vrhunski sistemi bezbednosti, uključujući sistem za upozorenje na napuštanje vozne trake (Lane Sense Departure Warning-Plus), sistem za upozoravanje usled ograničenja brzine (Intelligent Speed Assist) sa prepoznavanjem saobraćajnih znakova su deo standardne opreme, i  sistem za upozorenje na opasnost od čeonog sudara (Forward Collision Warning-Plus) sa aktivnim kočenjem u slučaju krajnje nužde (Active Emergency Braking) koji je deo Limited paketa opreme.

Kada je predstavljen 2014. godine, Jeep Renegade  je proširio globalnu ponudu američkog proizvođača  i ozvaničio ulazak marke u B-SUV segment. Renegade je takođe bio i prvi Jeep koji se proizvodio u Italiji, u fabrici Melfi SATA. Od samog starta, Jeep Renegade se probio u ovom zasićenom tržišnom segmentu. Ovaj model  poseduje sve ove karakteristike i izražava ih kroz svoj prepoznatljiv dizajn. Sa modelom Renegade, ponuda Jeepa se proširuje i obuhvata sve segmente tržišta.

Motori, motori…

Novi turbo benzinski GSE (Global Small Engine) motori sa tri i četiri cilindra imaju svoju premijeru u novom modelu  – nova porodica uključuje 1,0-litarski agregat sa 120 konjskih snaga i obrtnim momentom od 190 Nm i 1,3-litarski motor sa 150 ili 180 konjskih snaga i obrtnim momentom od 270 Nm.

Nova ponuda motora takođe uključuje poboljšane 1,6- litarske i 2,0-litarske MultiJet II dizel motore sa SCR (Selective Catalytic Reduction) sistemom, i svi podležu Evro 6/D standardima.

Svi motori u novom Renegadeu za 2019. godinu se mogu upariti sa šestostepenim ručnim menjačem, menjačem sa dvostrukom spojnicom DDCT (Dual Dry Clutch Transmission) i devetostepenim automatskim menjačem za opušteno, udobno iskustvo u vožnji.

Stajling

Renegade sada ima još prepoznatljiviji stil – osvežen sa prednje strane uz prepoznatljive karakteristike, jedinstvene za dizajn marke i njeno tehničko nasleđe. Upečatljivi detalji koje donosi stajling novog model uključuju okrugle farove i trapezoidne blatobrane.

Postoji jasna veza između dizajna novog Renegade modela za 2019. godinu i novog Wranglera. Njegove terenske sposobnosti su najbolje u klasi i ostaju referentni standard za ceo segment. Novi Renegade je dostupan u dve konfiguracije – sa pogonom na prednje točkove i pogonom na sve točkove – i donosi dva sistema za pogon na sva četiri točka, sistem za isključivanje pogona na zadnjoj osovini (Rear axle disconnect), sistem za kontrolu prijanjanja (Selec-Terrain traction control), pomoć kod pokretanja uzbrdo (Hill Start Assist) i sistem za kontrolu pri vožnji nizbrdo (Hill Descent Control). Sposobnosti njegovog pogona na sva četiri točka najviše dolaze do izražaja u Trailhawk paketu opreme, koji je osmišljen za terensku vožnju i pun specifičnih, stilskih i tehničkih karakteristika.

Prodaja u Evropi

Prodaja modela Jeep Renegade za 2019. godinu u Evropi počinje u septembru. Sve verzije će biti dostupne u četiri nivoa opreme – Sport, Longitude, Limited i Trailhawk – a nova paleta motora uključuje dva nova MultiAir III benzinca i dva MultiJet II turbodizel agregata, pogon na prednje točkove kao i pogon na sve točkove i tri menjača (šestostepeni ručni, DDCT ili devetostepeni automatski). Novi Renegade za 2019. godinu će u zemljama izvan Evrope (Rusija, Bliski Istok i Afrika) biti dostupan krajem ove godine.

Izvor: Jeep

 

 

 

 

(869)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ova nova benzinska motorizacija mi deluje kao dobar „korak unapred“, a onaj „srednji“ motor ( 1,3 sa 150 ks ) kao „prava mera“.
A ko nije gadljiv na aktuelnu gamu benzinskih i dizel motora, u čuvenoj ponudi „jedna cena, četiri izbora“ može za sebe za 19.990 da nadje nešto što mu odgovara.