1. Home
  2. Vesti
  3. Civic Type R srušio još jedan rekord
Civic Type R srušio još jedan rekord
0

Civic Type R srušio još jedan rekord

444
0
Podelite sa prijateljima:

Pao i Spa Frankošamp.

Honda nastavlja da postavlja rekorde sa novim Civicom Type R. Najbolji „hot heč“ na planeti je, nakon Nirburgringa i Manji-Kura, srušio i rekord staze u Belgiji sa vremenom 2 minuta 53,72 sekunde. Za volanom automobila se nalazio vozač iz Super GT serije i LMP2 šampion, Bertran Baget.

Spa Frankošamp nije dugačka kao Nordšlajfe, ali sa 7 kilometara je jedna od najdužih staza u okviru aktuelne auto-moto sezone. Stazu odlikuje nekoliko brzih pravaca i krivina. Kao što je poznato, Civic Type R je „očetkao“ mnoge superautomobile što se tiče vremena po krugu, bez obzira što poseduje pogon na sve točkove, na koje se prenosi 320 ks i 400 Nm.

„Za mene kao trkačkog vozača, jasno je da je Type R automobil rođen za stazu“, rekao je Bertran Baget. „Međutim, u isto vreme pruža sjajan osećaj u svakodnevnoj vožnji. Kada sednem u ovaj automobil osećam se veoma komforno a opšta preglednost je vrlo dobra.“

Ovo je treći record Civica Type R u klasi automobila s prednjim pogonom, i to za manje od godinu dana. Prošlog meseca je oboren rekord kruga u Manji-Kuru u Francuskoj, a prošle godine, kao što je poznato, Hondin „hot heč“ je osvojio Nirburgring sa vremenom 7 minuta, 43,08 sekundi. Honda je obećala da će nastaviti da ruši rekorde. Biće interesantno videti koja staza će biti sledeća „žrtva“.

 

(444)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments