1. Home
  2. Vesti
  3. Restilizovani Renault Kadjar (2019.) za koji mesec u prodaji
Restilizovani Renault Kadjar (2019.) za koji mesec u prodaji
0

Restilizovani Renault Kadjar (2019.) za koji mesec u prodaji

623
0
Podelite sa prijateljima:

Početak 2019. godine je predviđen za početak prodaje osveženog krosovera C segmenta iz Renaulta, čiju smo aktuelnu verziju testirali prošlog proleća. Paparaco novinari su ga primetili tokom procesa testiranja, pa imamo prilike da pogledamo i kako izgleda, blago zamaskirana prototip verzija.

Već na prvi pogled je jasno da su stilske izmene eksterijera veoma suptilne. Prednji branik je nov, pozicija svetala za maglu je izdignuta blago naviše, dok je prostor predviđen za registarske tablice sada nešto iznad usisnika za vazduh. Ovaj je takođe preoblikovan na način već viđen kod Koleosa. Svetlosne grupe, kao i maska hladnjaka, manje-više ostaju u neizmenjenom obliku. Ipak, treba  očekivati malo intenzivniju upotrebu hroma na rešetki hladnjaka.

Kao i prednji, zadnji odbojnik će pretrpeti promene niskog intenziteta. Svetlosne jedinice će biti postavljene na trunku nižu poziciju, dok će na raspolaganju biti i novodizajnirane felne izrađene od lake legure. Očekuju se da kupcima budu ponuđene i nove nijanse boje karoserije.

Nažalost, fotografije enterijera restilizovanog modela još uvek nisu dostupne, ali je jasno da je teško za očekivati neke krupnije promene. Verovatnija je upotreba nešto kvalitetnijih materijala i trimova završne obrade.

Nasuprot tome, Kadjar će prema očekivanjima dobiti novu opciju za izbor pogonske jedinice. Turbo benzinski motor zapremine 1,3 litre koji je nastao u “koprodukciji” sa Daimlerom, i koji je već debitovao u Mercedesu A klase, trebalo bi da nađe primenu i u restilizovanom Kadjaru. Ispod haube ovog krosovera, naći će se jedinica koja isporučuje preko 160 konjskih snaga, pretpostavlja se na osnovu pripadnosti C segmentu SUV modela, mada ne bi predstavljala iznenađenje ni upotreba agregata podešenog da isporuči manje konjskih snaga.

Još jedan motor koji koristi “bratski” Mercedes, model A180 d naći će se u Kadjaru, nakon procesa osveženja po sredini životnog ciklusa. To je svakako dizel, zapremine 1,5 litara, koji je na nas ostavio odličan utisak, i koji je nedavno unapređen, tako da sada pruža za nekoliko konjskih snaga više uz poboljšanu efikasnost. Svoju primenu, pored Kadjara i Mercedes-Benz A klase, naći će i u brojnim modelima čuvene rumunske marke Dacia.

Kadjar je za 2017. godinu, rangiran na sedmom mestu po prodaji u krosover segmentu, što je pad od 14% u odnosu na godinu koja je prethodila navedenoj. Vrlo je verovatno da će Renault korigovati cenu ovog modela naniže, kako bi poboljšao prodajne rezultate.

(623)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments