1. Home
  2. Video
  3. Poslušajte ono što vozač EV modela Jaguar I-Pace čuje kada stisne gas (Video)
Poslušajte ono što vozač EV modela Jaguar I-Pace čuje kada stisne gas (Video)
0

Poslušajte ono što vozač EV modela Jaguar I-Pace čuje kada stisne gas (Video)

384
0
Podelite sa prijateljima:

Prvi Jaguarov čisto električni model, I-Pace u prodajne salone stiže u drugom delu godine, a nedavno je u Portugaliji organizovano upoznavanje brojnih novinara sa novitetom, a mi smo vam ga prezentovali neposredno nakon svetske premijere. Zahvaljujući jednom od njih, u prilici smo da čujemo kako je proizvođač rešio najčešču primedbu vozača električnih vozila, nedostatak zvučne interakcije sa automobilom. Poslušajte kako vozač čuje ubrzanje modela I-Pace.

Jaguar je nagovestio da je inspiraciju za audio efekte dobio na osnovu primeraka koji učestvuju u seriji Formula E, a u jednom od svojih promotivnih materijala, ovaj zvuk je nazvao “rikom trkačkog automobila”. Koliko su u tome uspeli, procenite sami.

Ali, primedbe koje vozači iznose jesu potpuno benigne u odnosu na ono što je zamerka zakonodavca. Naime, u SAD, počev od 2020. godine, sva vozila koja koriste hibridnu ili čisto električnu tehnologiju, mandatorno će morati da emituju određenj nivo jačine zvuka pri niskim brzinama, kako bi pešaci u saobraćaju mogli blagovremeno da ih registruju, opaze.

Proizvođači automobila, godinama unazad, pokušavaju da iskoriste nadolazeće propise, ali da udovolje želji kupaca, i omoguće im platformu za što emotivniju konekciju sa svojim automobilom. BMW i8, koji smo testirali i koji nas je “kupio” za života, možda je najbolji primer. Iako permanentno svesni da zvuci o “divljanju moćnog SUS motora” nisu verodostojni, to nam nije smetalo nimalo.

Ipak, iako nijedan proizvođač do sada nije pronašao idealno rešenje, za ispunjenje budućih zakonskih zahteva, pokušaja i ideja nije manjkalo. Tako je Nissan razvio “pevajući” IMx Concept, kojeg je promovisao kroz sledeći video prilog.

Kao što je to uradio Nissan, sličan video materijal na zadatu temu, je pripremio i Jaguar:

 

(384)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments