1. Home
  2. Life
  3. Psihologija
  4. Porsche nudi sat za 1.948 snobova koji košta 2.948 evra
Porsche nudi sat za 1.948 snobova koji košta 2.948 evra
0

Porsche nudi sat za 1.948 snobova koji košta 2.948 evra

394
0
Podelite sa prijateljima:

A, ne. Nije greška, kada se radi o profitu, simbolika nije toliko važna. Dakle, primeraka satova je 1.948, ali je cena 2.948, evra, naravno.

Porsche slavi 70 godina od početka proizvodnje performantnih modela, pa je u čast jubilijeja pripremio limitiranu seriju satova, kojih će se u ponudi naći svega 1.948 primeraka. Simbolika je jasna, odnosno to je godina kada je kompanija izbacila svoj prvi performantni automobil.

Na skupocenom ručnom časovniku, vidljiva je silueta modela Porsche 356, dok je jasno istaknuta i cifra  1948, uz brojne vizuelne reference ka detaljima sa originalnog kultnog automobile.

Časovnik poseduje titanijumsko kućište, dok je završna obrada izvedena u saten crnoj boji. Prečnik sata je 42 milimetra, a vodootporan je i trpi pritisak do 10 bara. Pored toga, mehanizam poseduje 26 dijamanata, a rezerva snage za rad traje 38 sati, ukoliko ga vlasnik ne koristi, na koji način se vrši dopuna energije. Narukvica je izrađena od kože.

Proizvođači se na svaki način trude da iskoriste, neki bi rekli ljudsku glupost, ali mi ćemo reći, ljudsku prirodu i sklonost ka identifikovanju sa uspešnima, pa je ovaj časovnik daleko od jedinstvenog ili ekstremnog slučaja.

Porsche Design takvim kupcima nudi široku paletu proizvoda, od kojih su neki posve neobični. Tokom 2015. godine, ponuđeno je pero od čistog zlata, čija je cena iznosila 25.000 evra. Nedavno je kompanija ponudila i slušalice inspirisane izgledom izduvnih cevi modela 911 GT3, a njihova cena je iznosila oko 3.000 evra.

Nas fascinira ovaj psihološki fenomen, ali ako ste se zainteresovali, ovde možete da pročitate i o superjahti iz Porschea.

(394)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments