1. Home
  2. Vesti
  3. Neizvesna budućnost Lexusa IS i GS
Neizvesna budućnost Lexusa IS i GS
0

Neizvesna budućnost Lexusa IS i GS

186
0
Podelite sa prijateljima:

Eh, ti krosoveri…

Lexus, baš kao i drugi proizvođači, suočava se rastućom željom kupaca za krosoverima. Samim tim, kao imperativ se nameće širenje ponude u tom segmentu, ali ujedno i potreba da se neprofitabilni modeli ukinu. BMW, recimo, ima u ponudi X1, X2, X3 i X4, samo u kompaktnoj kategoriji.

Dejvid Krajst, potredsednik grupe i generalni direktor Lexusa, rekao je da je japanski proizvođač „fokusiraniji na maksimizovanje mogućnosti koje ima nego na poređenje sa drugima“.

Stavljanje akcenta na krosovere i novi ES znače da Lexus pod lupu stavlja IS i GS limuzine. Aktuelna IS generacija je debitovala 2013. godine, dok je GS još stariji, jer je lansiran 2011. Mada je reč o stubovima Lexusove game, zahtevi za krosoverima se povećavaju, što nije slučaj i sa sedanima.

Japanski proizvođač trenutno u ponudi, što se kompaktnih krosovera tiče, ima NX, predstavljen kao model za modelnu 2015. godinu. Uskoro stiže manji UX, kao model za 2019., kao i RX L sa tri reda sedišta. Na taj način krosover ponuda raste na šest modela, ne računajući hibridne verzije.

Glasine kolaju da bi ES mogao da dobije pogon na sve točkove, što bi moglo da pomogne u nastojanju da zameni veći GS. Dodatak F Sport modela ES proizvodnoj liniji će svakako uticati na bolje kotiranje kod mlađe publike, koja bi se verovatno odlučila za manji IS.

Sve ovo ima logike. IS i GS su vremešni modeli. Ukoliko će kompanija da troši novac na razvoj novih vozila, onda to mora da uradi u segmentima koje kupci žele. Trenutno, ono što kupci žele, nisu limuzine. SUV/krosoveri diktiraju tržište, tako da Lexus tu može malo toga da promeni.

 

(186)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments