1. Home
  2. Vesti
  3. Opel razvija sledeću generaciju četvorocilindarskih benzinskih motora za celu PSA grupu
Opel razvija sledeću generaciju četvorocilindarskih benzinskih motora za celu PSA grupu
0

Opel razvija sledeću generaciju četvorocilindarskih benzinskih motora za celu PSA grupu

4.72K
0
Podelite sa prijateljima:

Kao što je i očekivano, kompanija koja je od prošle godine u vlasništvu PSA grupe, baviće se razvojem sledeće generacije visoko efikasnih benzinskih agregata za sve marke u sastavu francuske grupe (Vauxhall, Opel, Peugeot, Citroen i DS). Centar inženjering aktivnosti će biti u nemačkom Rizelhajmu.

Opel navodi da će dolazeća iteracija četvorocilindarskih agregata biti optimizovana za funkcionisanje u sadejstvu sa elektromotorima i da će biti korišćena u hibridnim pogonskim sklopovima. Na tržištu će se primerci PSA grupe sa novorazvijenim motorima, pojaviti 2022. godine.

Agregati nove generacije će biti dizajnirani na način da odgovaraju modelima namenjenim kineskom, evropskom i severnoameričkom tržištu. Ispunjavaće emisione standarde budućnosti koji će važiti na navedenim teritorijama, navodi Opel. Nove pogonske jedinice će koristiti savremena tehnološka rešenja kao što je na primer direktno ubrizgavanje goriva, turbo kompresore i varijabilnu kontrolu ventila.

„Rizelhajm je već bio centar globalne odgovornosti za razvoj agregata, još u periodu kada je Opel poslovao pod patronatom General Motorsa. Sa razvojem nove generacije motora sa četiri cilindra, bićemo u prilici da koristimo neka od naših ključnih znanja. Ekonomičan sistem direktnog ubrizgavanja, u kombinaciji sa hibridnom tehnologijom, učvrstiće snažnu globalnu poziciju PSA grupe, u pogledu redukcije štetnih emisija,“ izjavio je Opelov direktor inženjering odeljenja, Kristijan Miler.

Inženjeri iz Rizelhajma kao osnovu za razvoj savremenijih agregata, koriste aktuelnu PureTech 1,6 jedinicu PSA grupe, koja je izrađena u potpunosti od aluminijuma.

Budući motori sa četiri cilindra, činiće drugu porodicu benzinskih motora, pored već postojoće game koja se odnosi na turbo benzinske jedinice sa tri cilindra, koje takođe nose oznaku PureTech.

(4716)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments