1. Home
  2. Zelene strane
  3. Putin smatra električna vozila veoma lošim ekološkim rešenjem
Putin smatra električna vozila veoma lošim ekološkim rešenjem
3

Putin smatra električna vozila veoma lošim ekološkim rešenjem

658
3
Podelite sa prijateljima:

Konvencionalna vozila koja za pogon koriste komprimovani prirodni gas predstavljaju ekološki podobniju formu transporta u odnosu na električne automobile, ustvrdio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin tokom redovnog TV nastupa koje nosi naziv “Direktna linija”.

“Ova tema je od specifičnog značaja za nas: potreban je osnovni izvor energije kako bi se on konvertovao u električnu energiju kojom se pune baterije takvog tipa vozila. Paradoksalno, ugalj je taj koji se u najvećoj meri koristi za proizvodnju električne energije, a sa svim svojim manama, to je ekološki najpodobnije primarno gorivo koje se transformiše u struju. Za našu zemlju, a i za ostale države, po mom mišljenju, prirodni gas deluje znatno naklonjeniji prirodnom okruženju. Kako bi popravili ekološku sliku planete, moramo da se orijentišemo ka vozilima pokretanim gasom, i da ohrabrujemo napore drugih, koji su usmereni ka tom cilju” – izjavio je Putin.

Prema mišljenju predsednika Rusije, nedovoljan broj stanica za snabdevanje vozila gasom ostaje kao glavni problem. “Organizacija stanica za punjenje vozila gasom je naš glavni budući zadatak. Rešenje ovog problema je u nadležnosti Gazproma. U principu, proces tranzicije podržava centralna vlada kao i regionalni i lokalni nivoi uprave. Ipak to nije dovoljno da bi ovaj vid transporta postao ekonomski isplativ. Puno toga će zavisiti od budućih radova na ovu temu,” – nastavio je predsednik Rusije.

Paralelno sa navedenim aktivnostima, Putin je obećao ozbiljniji angažman u pogledu instalacije mreže stanica za maloprodaju gasa za vozila. “Mreža stanica je znatno gušća u nekim drugim zemljama, u poređenju sa Rusijom. Uprkos tome što smo, kao država, značajni proizvođači prirodnog gasa, zaostajemo na ovom polju. Naše napore ćemo usmeriti na rešenje ovog problema, i definitivno nećemo odustati,”- zaključio je Vladimir Putin.

(658)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pametno govori.

Aha

Zašto jednostavno ne prizna da rusija nema tehnologiju za proizvodnju električnih automobila

MrCrow

Ako si blesav, nisi corav. Procitaj tekst.