1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari 458 Spider šalje jasnu poruku mafiji (VIDEO)
Ferrari 458 Spider šalje jasnu poruku mafiji (VIDEO)
0

Ferrari 458 Spider šalje jasnu poruku mafiji (VIDEO)

333
0
Podelite sa prijateljima:

Kriminal se ne isplati

One koji se voze kroz Italiju, tačnije Milano, verovatno neće zaustaviti ovaj Ferrari 458 Spider, koji je nekada bio u vlasništvu mafije. Mada gradska policija poseduje ovo vozilo, ne koristi za jurnjavu, zapravo namena je sasvim suprotna. Ferrari 458 Spider se koristi za edukaciju dece u vezi sa „neisplativošću kriminala“.

Italijanske vlasti su konfiskovale Ferrari  u okviru zakona protiv mafije i predale ga u ruke policija grada Milana.

Urađeno je tek nekoliko modifikacija da se „civilini“ Ferrari pretvori u policijski automobil. Dotični 458 Spider je prvobitno bio bele boje, tako da je samo dodata zelena livreja.  Policijsko osvetljenje se našlo iza kabine, kao i na prednjem delu. Unutrašnjost je doživela još neznatnije izmene, jer samo su dodati policijski radio i dugmići za signalna svetla i sirene.

Milanska policija ne planira da zadrži Ferrari u svom posedu zauvek. Kada se završi program edukacije, automobil ide na aukciju, s tim što će dobijeni novac ići žrtvama mafije.

(333)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments