1. Home
  2. Vesti
  3. Audi: Do 2025. prodaja će se više od 50 odsto sastojati od SUV modela
Audi: Do 2025. prodaja će se više od 50 odsto sastojati od SUV modela
0

Audi: Do 2025. prodaja će se više od 50 odsto sastojati od SUV modela

160
0
Podelite sa prijateljima:

U Severnoj Americi, SUV modeli već sada zauzimaju 51 odsto ukupne prodaje marke.

Audi je sa očiglednim zadovoljstvom objavio da mu automobili „idu kao alva“ ove godine. Od početka 2018., nemački proizvođač je, kao što smo izvestili, isporučio oko 287.500 jedinica iz Q porodice, što, kada je totalna prodaja u pitanju, iiznosi 36,6 odsto.

Audi procenjuje da će do 2025. SUV modeli postati najvažniji sektor za kompaniju, jer će se na njega odnositi više od polovine ukupne prodaje. Ovaj cilj je već ostvaren na severnoameričkom tržištu.

Najuspešniji SUV je Q5, koji pronašao 24.700 kupaca tokom maja. Od početka 2018., ovaj model je našao više od 125.750 vlasnika. Najbrže rastužem automobilskom segmentu će se uskoro pridružiti novajlija u vidu Q8 perjanice, koji će u prodaju ući u trećem kvartalu u Evropi, a krajem 2018. u SAD. Što se Kine tiče, prve isporuke će započeti u prvim mesecima sledeće godine.

„Ovaj premijum SUV je perfektna „akvizicija“ SUV segmentu i novi sjajan potez u okviru naše modelne inicijative“, rekao je Bram Šot, član odbora Audija, zadužen za prodaju i marketing. „Posebno na glavnim tržištima poput kineskog i američkog, ovaj automobil će biti značajan generator prodaje a ujedno će pojačati naše tržišne pozicije.“

Što se Kine tiče, ona nastavlja da igra veoma važnu ulogu za Audi. U najmonogoljudnijoj zemlji sveta, prodato je 258.413 automobila u prvih pet meseci. Otprilike svaki peti Audi u Kini je Q5. U međuvremenu, prodaja u SAD je porasla za 1,6 odsto u odnosu na 2017., dok u Evropi doživljava neznatan pad.

 

(160)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments