1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan objavio prvi plan održivosti
Nissan objavio prvi plan održivosti
0

Nissan objavio prvi plan održivosti

163
0
Podelite sa prijateljima:

Nissan je objavio svoj prvi plan održivosti u istoriji kompanije. Kao takav, deo je programa M.O.V.E. koji pokriva period do 2022. godine, sa ciljem smanjenja emisija ugljen dioksida novih vozila za 40%, pre isteka planiranog perioda. Željena redukcija emisije izduvnih gasova se odnosi na poređenje sa nivoima iz 2000. godine.

Prema saopštenju iz kompanije, ovo je prvi put da je kreiran sveobuhvatni plan, dizajniran sa ciljem da ujedini socijalne, kao i komponente usmerene na očuvanje prirode uz podršku organa vlasti. Plan održivosti je zasnovan na Nissanovom zelenom programu, predstavljenom 2001. godine.

Sledeći su osnovni ciljevi koje sprovođenje plana treba da obezbedi:

  • smanjenje CO2 emisija koje uzrokuju nova vozila za 40% do 2022. godine, u poređenju sa istim iz 2000. godine,
  • prodaja milion elektrifikovanih vozila godišnje do 2022.
  • smanjenje CO2 emisija koje nastaju kao rezultat korporativnih aktivnosti, za 30% do 2022. godine, u poređenju sa onim iz 2005.
  • Smanjenje utroška vode po proizvedenom vozilu za 21%, u poređenju sa istim iz 2010.

“Nissanov plan održivosti 2022., potpuno je usaglašen sa srednjoročnim ciljavima kompanije koji su usmereni ka stabilnom rastu i preuzimanju vođstva u tehnološkoj evoluciji automobilske industrije,” rekao je Hitoši Kavaguči, viši potpredsednik Nissana, zadužen za sprovođenje plana održivosti.

“Verujemo da će održiva mobilnost pomoći u realizaciji cilja da svet oslobodimo štetnih emisija i žrtava koje stradaju u saobraćaju. Naš plan, koji je dodatno usavršen kao rezultat našeg truda da postanemo još odgovornija kompanija, trebalo bi da obezbedi značajan doprinos ostvarenju proklamovanih ciljeve.”

Uporedo sa planom održivosti, Nissan je nedavno obelodanio planove vezane za elektrifikovana, autonomna i povezana vozila. Treba očekivati osam novih, čisto električnih vozila iz Nissana, u naredne četiri godine, uključujući i predstavnika Kei segmenta, kao i još jedan krosover zasnovan na IMx. Dodatno, svaki novi Infiniti, počev od 2021., biće elektrifikovan.

Do zaključno za poslednjom godinom na koju se program odnosi, Nissan želi da elektrifikovana vozila čine 40% ukupne prodaje na japanskom i evropskom tržištu, dok su očekivanja za ovaj pokazatelj za američko tržište još viša, 50% do 2025. godine.

(163)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments