1. Home
  2. Vesti
  3. Glavni dizajner Rolls-Roycea napustio kompaniju
Glavni dizajner Rolls-Roycea napustio kompaniju
1

Glavni dizajner Rolls-Roycea napustio kompaniju

321
1
Podelite sa prijateljima:

Šef dizajna luksuznog britanskog brenda Rolls-Royce, Gajl Tejlor, iznenada je napustio ovog proizvođača automobila. 

Pod vođstvom Tejlora, Rolls-Royce nije doživeo neke dramatične dizajnerske promene, ali se jeste prilagodio novom dobu. Tejlor je lično radio na stvaranju novog Phantoma, kao i prvog SUV modela ove kompanije – Culinana. Pored toga, pomenuti dizajner bio je zadužen i za stvaranje koncepta Vision Next 100 u okviru BMW grupacije.

Tejlor je 2012. godine stigao u Rolls-Royce iz Jaguara gde je dizajnirao modele XF i XJ. Mada je bilo očekivano da dizajner svoju karijeru nastavi negde u okviru BMW grupe (već je bio viđen u Miniju), ovaj dizajner nastaviće karijeru van automobilske industrije.

Nezvanično, glasine kažu da je Tejlor napustio Rolls-Royce zbog neslaganja sa upravom ove kompanije. Sukobi su se zaoštrili otkako je ovaj proizvođač počeo sa radom na Cullinanu, a bilo je i problema zbog rezervisanosti britanskog brenda ka novim dizajnerskim pravcima.

Rolls Royce još uvek nije saopštio ko će biti novi šef dizajna.

 

(321)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Dizajn Phantoma VII radio je nas zemljak, Marek Djordjevic, rodom iz Beograda.

https://en.wikipedia.org/wiki/Marek_Djordjevic