1. Home
  2. Vesti
  3. Prvih 10 marki i modela po prodaji u Rusiji, maj 2018. –  (Tabele)
Prvih 10 marki i modela po prodaji u Rusiji, maj 2018. –  (Tabele)
0

Prvih 10 marki i modela po prodaji u Rusiji, maj 2018. –  (Tabele)

704
0
Podelite sa prijateljima:

Tržište automobila u Rusiji, koje obuhvata punička i laka komercijalna vozila, doživelo je porast od 18% u maju ove godine, u odnosu na najlepši mesec, odnosno maj prethodne godine. Ukupno je prošlog meseca prodato 22.524 primeraka više nego lani, odnosno ukupno 147.525 vozila. Od početka 2018. do kraja maja, 692.870 novih vozila je usrećilo svoje vlasnike u Rusiji. Ove podatke je objavio Komitetet proizvođača automobila (Automobile Manufacturers Committee – AEB AMC).

Jerg Šrajber, predsedavajući AEB AMC izneo je svoj komentar: “Prodaja vozila na ruskom tržištu nastavlja da se oporavlja krupnim koracima. Rast prodaje u maju je iznosio 18%. Za prvih pet meseci ove godine, u poređenju sa lanjskim periodom iste dužine, još je značajniji, iznosi 20%. Poređenja radi, stopa rasta prodaje u 2017. godini, iznosila je 5%. Ovi ohrabrujući trendovi u maloprodaji, samo su refleksija opšteg ekonomskog prosperiteta”

“Konkretnije, prodaja vozila je procvetala posebno u ovom periodu, u prvom redu zbog slabijeg kursa razmene ruske rublje. Iz tog razloga, mnogi kupci su požurili sa kupovinom novog vozila. Ostaje nam da vidimo kako će se na ponašanje kupaca odraziti promena kursa rublje, u suprotnom smeru.”

Važno je napomenuti da svih deset prvoplasiranih modela, na prodajnoj rang listi, silaze sa proizvodnih traka kompanija koje imaju sedište u Rusiji. Dalje, iz priloženih pregleda može da se uoči da LADA kao kompanija dominira, ali da je korejski dvojac izuzetno dobro plasiran. Najprodavaniji model u maju, bila je Kia Rio.

(704)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments