1. Home
  2. Vesti
  3. BMW Z4, a verovatno i Toyotu Supra će proizvoditi Magna Steyr
BMW Z4, a verovatno i Toyotu Supra će proizvoditi Magna Steyr
0

BMW Z4, a verovatno i Toyotu Supra će proizvoditi Magna Steyr

175
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon višemesečnih špekulacija o fabrici u kojoj će se proizvoditi BMW Z4 (G29), austrijska kompanija sa sedištem u Gracu, Magna Steyr je, u svom saopštenju za javnost, otklonila svaku dilemu.

Novi BMW Z4 će biti peti automobil sa oznakom BMW koji će proizvoditi ova austrijska kompanija. Početak proizvodnje je planiran za novembar, a prve isporuke kupcima bi trebalo da uslede tokom naredne godine.

Nikakvi dodatni detalji nisu plasirani u javnost, ali se ipak pretpostavlja da će pogoni u Gracu biti zaduženi i za proizvodnju modela Toyota Supra, koji je u tehnološkom smislu blizanac bavarskog roudstera. Svaki drugačiji epilog, predstavljao bi veliko iznenađenje, jer očekivana prodaja oba modela ne bi trebala da bude visoka.

“Naša znanja u oblasti inženjeringa kao i proizvodnje automobila su jedinstvena i ona nas čine idealnim partnerima iz ove industrije,” rekao je Ginter Apfalter, predsednik kompanija Magna Europe i Magna Steyr. “Prezadovoljni smo što smo u mogućnosti da ojačamo naš odnos sa BMW grupom i učvrstimo naše pozicije u industriji. To postižemo upravo ovakvim ugovorima.”

Magna Steyr aktivno sarađuje sa kompanijom BMW od 2001. godine. Malo je poznato da je prvi primerak krosovera BMW X3, delom proizveden baš u pogonima kompanije u Gracu. Prošle godine predstavljeni sedan BMW serije 5 je takođe silazio sa proizvodnih traka u Austriji, u verzijama sa konvencionalnim i hibridnim pogonskim sklopom.

(175)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments