1. Home
  2. Vesti
  3. Novi BMW X5 u pokretnim slikama (VIDEO)
Novi BMW X5 u pokretnim slikama (VIDEO)
0

Novi BMW X5 u pokretnim slikama (VIDEO)

527
0
Podelite sa prijateljima:

Pred nama je prvi BMW koji koristi naplatke od 22 cola. Ujedno, duži je, širi i viši od modela kojeg zamenjuje.

Lansiran prvobitno 1999. godine, X5 je bavarskoj kompaniji poslužio kao model koji je napravio proboj u sve popularniji SUV segment. Bio je etiketiran kao SAV (Sports Activity Vehicle), a umesto osvežene verzije treće generacije, BMW je odlučio da predstavi potpuno novu, četvrtu generaciju X5.

Mnoge stvari su se promenile, od stajlinga, preko platforme, pa do enterijera. Sveukupno gledajući, novi X5 izgleda značajno sofisticiranije, i ne samo da je spreman da se nosi sa Mercedes-Benzom GLE, već će „trokraka“ zvezda imati problema da dostigne X5 modelom koji treba da bude predstavljen do kraja godine.

Novi teškaš izi Bavarske je 36 milimetara duži, 66 milimetara širi i 19 milimetara viši u odnosu na odlazeći model, uz čak 42 milimetra duže međuosovinsko rastojanje (2.975 milimetara).

Kao rezultat povećanih dimenzija i nove arhitekture, BMW X5 raspolaže sa znatno više prostora unutar kabine koja odiše visokom tehnologijom. Treći red sedišta će biti dostupan opciono, a oni kojima ostane dodatnog novca za trošenje, moći će da uživaju u novoj verziji panoramskog krova, 23 odsto većeg nego ranije.

Kada je reč o tehnologiji, tu su sve one stvarčice koje se mogu zamisliti u jednom premijum SUV-u: adaptivni LED farovi, vazdušno ogibljenje, dinamička kontrola amortizera, upravljanje na sve točkove, aktivni horizontalni stabilizatori, dva 12,3-inčna ekrana i novi, veći „head-up“ displej.

Tu je takođe i premijum Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound sistem sa čak 20 zvučnika, ukupne snage 1.500 W, a putnici na zadnjim sedištima mogu da uživaju u paru 10,2-inčnih ekrana.

Ono što takođe debituje u novom X5 je „off-road“ paket, koji donosi dodatnu zaštitnu oplatu kako napred tako i pozadi, vazdušno ogibljenje na obe osovine i elektronski kontrolisanu blokadu zadnjeg diferencijala. Tu je i specijalan klaster instrumentacije sa različitim grafikama, uz dodatno dugme smešteno na centralnoj konzoli, koje omogućava vozaču da bira između četiri različita vozna režima.

BMW će prodaju četvrte generacije X5 započeti u novembru, dok će verzija s tri reda sedišta biti dostupna u decembru.

 

(527)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments