1. Home
  2. Vesti
  3. Novi BMW X5?
Novi BMW X5?
2

Novi BMW X5?

1.94K
2
Podelite sa prijateljima:

Veoma je moguće da ćemo biti svedoci premijenre nove generacije krosovera BMW X5 i pre Salona automobila u Parizu. Zahvaljujući ruskom automobilskom mediju, u prilici smo da vidimo fotografije nove generacije popularnog krosovera. Šta sve znamo o njemu, za sada, možete da pročitate ovde.

BMW je 2018. godinu označio kao „X godinu“, sa namerom da plasiraju nekoliko SUV modela. Do sada smo videli X2 i X4, a veoma brzo videćemo i novi X5. Prema prvim fotkama, može se reći da je novi X5 crpio ideje iz konceptualnog X7 koji je predstavljen prošle godine.

Model na slici nosi oznaku 30d, a u pitanju je trolitarski turbo dizel motor sa šest redno postavljenih cilindara. Agregat razvija 265 konjskih snaga uz 620 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Pored ove pogonske jedinice u ponudi će biti i motori sa četiri redna cilindra, kao i V8 agregat. Uz sve to BMW će u skladu sa trendovima ponuditi i plug-in hibridnu verziju.

Već je najavljena i X5 M varijanta. Ovaj model preuzeće agregat od M5 F90. U pitanju je 4,4-litarski motor koji razvija 600 konjskih snaga, a u paketu sa pogonskom jedinicom u X5 M stiže i osmostepeni automatski menjač.

Naredni meseci biće veoma dinamični za BMW s obzirom na to da 15. juna u Le Manu predstavljaju novu Seriju 8, potom u avgustu Z4,  a nakon toga i novu generaciju X5.

 

(1940)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Ggz

Škoda ili Audi ???