1. Home
  2. Zelene strane
  3. Upoznajte estonski električni trotočkaš (galerija)
Upoznajte estonski električni trotočkaš (galerija)
0

Upoznajte estonski električni trotočkaš (galerija)

534
0
Podelite sa prijateljima:

Mislili ste da su trotočkaši izumrli? 

Mada je najpoznatije vozilo ove vrste u Srbiji sigurno ono koji su koristila braća Troter, Nobe 100 je ipak ekološki nastrojen automobil. Kao što smo nedavno rekli, u potrazi za novim kupcima električnih automobila, proizvođači će se polako okretati retro stilu kao prepoznatljivoj formi.

Nobe 100 je kako kaže direktor kompanije Nobe spoj tehnologije i dopadljivog dizajna. Sa jasnom retro odrednicom, Nobe 100 podseća na automobile iz tridesetih godina prošlog veka. Uz analognu instrumentalnu tablu, beli volan, upotrebu drveta u enterijeru i ostale retro karakteristike, Nobe 100 je više nego dopadljivo vozilo.

Što se tiče pogonskog sklopa, u pitanju je naravno električni automobil, a pokretači ovog projekta ističu i se Nobe 100 može u potpunosti reciklirati. Nije saopšteno ništa o snazi elektromotora ali jeste rečeno da je maksimalna brzina ovog vozila 110 km/h, kao i da će po jednom punjenju preći oko 220 kilometara. Pored toga baterije će se napuniti za samo dva sata, a interesantno je i da Nobe 100 ima na sva tri točka.

Kompanija Nobe pokrenula je akciju prikupljanja sredstva za proizvodnju simpatičnog Nobe 100, a potrebno im je milion evra.

 

(534)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments