1. Home
  2. Vesti
  3. Vremeplov: Brabus 190E Lightweight (galerija)
Vremeplov: Brabus 190E Lightweight (galerija)
0

Vremeplov: Brabus 190E Lightweight (galerija)

779
0
Podelite sa prijateljima:

Brabus je svojevremeno nudio svoju konverziju čuvenog modela 190E. 

Zapravo, pun naziv Brabus 190E Lightweight upućivao je na malu masu ovog automobila. Brabus je iz originalnog Mercedesa praktično izbacio sve što nije bilo neophodno za funkcionisanje automobila. Postavljen je i rol kavez, a uz ostale izmene, Brabus je mnogo radio na eksterijeru vozila.

Pod haubom se nalazio 3,6 litarski redni „šestak“ koji je razvijao 286 konjskih snaga. Zahvaljujući ovom agregatu i manjoj masi, 190E Lightweight stizao je do 60 milja na čas (97 km/h) za 6,3 sekunde, dok je maksimalna brzina iznosila nešto više od 250 km/h.

Ipak, čak ni u vreme kada je Brabus prvi put ponudio ovaj model kupci nisu želeli da se odreknu dve stvari: zadnjih sedišta i klima uređaja. Tako da pravi 190E Lightweight u suštini nije ni prodavan, sve do pre nekih desetak godina. Tada je PR menadžera Brabusa, Sven Gram, naručio od kompanije pravi 190E Lighweight kakav je svojevremeno zamišljen.

Gram je automobil držao u svom vlasništvu sedam godina da bi ga prodao kupcu u Velikoj Britaniji. Sada je ovaj model ponuđen na prodaju, a cena iznosi 175.000 američkih dolara.

(779)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments