1. Home
  2. Vesti
  3. FCA izbacuje dizele do 2021.
FCA izbacuje dizele do 2021.
4

FCA izbacuje dizele do 2021.

289
4
Podelite sa prijateljima:

Marke u okviru FCA grupe će se fokusirati na elekrifikaciju.

Najnoviji petogodišnji plan Fiat Chrysler Automobilesa stavlja akcenat na elektrifikaciju marki kojie su pod krovom ove italo-američke korporacije, bilo da je reč o hibridnim ili čisto električnim vozilima. Kao deo transformacije, kompanija namerava da izbaci dizel opcije iz evropske ponude do 2021. godine. Serđo Markione ne veruje da se „naftašima“ smeši srećna budućnost, u najvećoj meri zbog sve strože emisione regulative.

Svaka marka unutar FCA će pristupiti programu elektrifikacije na nešto različite načine. Fiat će lansirati novu generaciju 500e, a novitet će činiti i Giardiniera karavan. Pored toga, 500X i 500L dobijaju hibridni pogon.

Jeep će u Evropi imati u ponudi osam „plug-in“ hibrida i pet „blagih“ hibrida do 2022., a svi modeli će biti dostupni u nekoj formi elektrifikacije. Zajednički poduhvat u Kini će takođe rezultriati sa četiri električna modela, specifično namenjena tom tržištu. Još uvek nije jasno koliko će elektrifikovanih opcija u ponudi biti u SAD.

Maserati ide još dalje. Italijalnski proizvođač će kupcima ponuditi električne verzije Levantea, Quattroportea i budućeg Alfierija. Ovi modeli će deliti pogonski sistem kojeg čine tri elektromotora, uz pogon na sve točkove sa vektorisanjem obrtnog momenta. Takođe, biće dostupne i „plug in“ hibridne verzije Levantea, Quattroportea i novog krosovera iz D segmenta.

Alfa Romeo će se skoncentrisati na „plug-in“ hibride, preciznije  šest takvih modela do 2022. Pored njih, gamu će krasiti 8C kupe sa središnje pozicioniranim biturbo motorom i elektrifikovanom prednjom osovinom.

Čak i Ram dobija „blagu“ hibridnu opciju za novi 1500 kamionet.

 

(289)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Jel gase i V6 dizel u Ramu?

moron

Znači, malo mi je vremena ostalo da kupim nov automobil sa dizel motrom sa značkom „đubra“ na nosu 🙂

moron

A, kada u fiate za evropsko tržište stižu oni novi benzinski motori, od 999 i 1332 ccm ( 3 i 4 cilindra ), N3, N4, T3 i T4?
Ja sve nešto mislim da će to da im bude „prolaz“ u Euro 6d.