1. Home
  2. Vesti
  3. Novi plan FCA – Maserati: potvrđen Alfieri (GALERIJA)
Novi plan FCA – Maserati: potvrđen Alfieri (GALERIJA)
0

Novi plan FCA – Maserati: potvrđen Alfieri (GALERIJA)

437
0
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija Quattroportea i veći SUV takođe u planu.

Serđo Markione, šef FCA, obelodanio je danas šta kompanija planira za Maserati do 2022. godine.

Ono što je sigurno je da je gami luksuzne italijanske marke preko potrebno osveženje, a zahvaljujući aktuelnim planima, kompletna porodica modela će biti podmlađena u nekoliko narednih godina. Po objavljenom šematskom prikazu objavljenom danas, deo Markioneovog velikog plana, pre nego što istupi sa svoje pozicije, odnosi se na Ghibli i Quattroporte sedane, koji ulaze u tranziciju ka novoj generaciji do 2022.

Još jedno aktuelno ime koje će biti osveženo je Levante, kojem će se pridružiti veći SUV, za koji je Maserati objavio neke preliminarne detalje. Posedovaće idealan raspored mase od 50:50, a cilja ne samo da u ponudu stavi najbolju laku platformu u klasi, već i najbolji odnos snage i mase. Samim tim, obećane su superiorne vozne osobine, uz „plug-in“ hibridnu verziju.

Kada je već reč o elektrifikovanoj platformi, Levante i Quattroporte će dobiti „plug-in“ hibridnu postavku, a kao i novi SUV, imaće raspored mase po osovinama u odnosu 50:50 zahvaljujući novoj modularnoj platformi, za koju kažu da je „remek-delo“ inženjeringa.

Naravno, najbolje vesti su one koje se tiču dovođenja modela Alfieri na tržište, kako u kupe, tako i kabriolet verziji. Oba karoserijska stila će biti u ponudi kao čisto električni modeli, odnosno deo nove Maserati Blue linije, koja će obuhvatiti i spomenute Quattroporte i Levante.

Ovi „plavi“ automobili će uživati u beneficijama koje donosi tromotorna konfiguracija, pogon na svet točkove sa vektorisanjem obrtnog momenta i tehnologija baterije od 800 V. Obećana je snaga veća za više od 50 odsto, uz proširenu autonomiju i kraći period punjenja baterija.

Maseratijev „zeleni“ portfolio će uključiti ukupno osam hibrida i četiri električna modela do 2022. Kompanija će u naredne četiri godine postepeno ukinuti dizel modele.

 

(437)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments