1. Home
  2. Vesti
  3. Novi plan FCA – Jeep: povratak Wagoneera (GALERIJA)
Novi plan FCA – Jeep: povratak Wagoneera (GALERIJA)
0

Novi plan FCA – Jeep: povratak Wagoneera (GALERIJA)

278
0
Podelite sa prijateljima:

Verovatno najomiljenija svetska marka kada je reč o terenskim automobilima, Jeep, obećava lansiranje ni manje ni više nego 10 novih i restilizovanih modela, uz povratak imena Wagoneer.

Mada Majkl Menli, šef Jeepa i Rama, smatra da će elektrifikacija redukovati osobenosti koje krase izvesne marke u bliskoj budućnosti, ipak je ova tehnologija u fokusu „off road“ ikone, bar kada je o strateškom petogodišnjem planu reč. Danas je Jeep najavio da će lansirati dva nova proizvoda godišnje od sada do 2022., kao i da će imati 10 PHEV i četiri EV modela do te godine.

Elektrifikacija će odigrati glavnu ulogu u budućnosti kompanije, koja želi da svojim kupcima ponudi elektrifikovane varijante svakog modela u portfoliju do 2021. Otprilike u istom vremenskom periodu, Jeep će uvesti nivo 3 autonomne vožnje. Dizel motoli će postepeno biti izbačeni iz upotrebe, ali nema tačno naznačenog roka.

Od vremena trenutnog do 2022., Jeep će lansirati novu generaciju Renegadea i električni Wrangler. Još jedan mali krosover, pozicioniran ispod Renegadea će se takođe pridružiti porodici, dok će Compass dobiti redovan tretman osveženja u sredini životnog ciklusa.

Jeep takođe želi da uđe u tri nova segmenta sa potpuno novim ili davno zaboravljenim proizvodima. Američka marka obećava pikap kamionet, kao i veliki SUV E segmenta sa tri reda sedišta. Takođe, nazivi „Wagoneer“ i „Grand Wagoneer“ će se ponovo naći na vozilima marke. Pored novih modela, Jeep, s obzirom na „cvetajući“ SUV/krosover tržišni segment, investiraće velike sume u povećanje proizvodnih kapaciteta, a biće proširena i prodajna mreža.

Jeep će takođe raditi ne samo na terenskim sposobnostima budućih vozila, već i na njihovim „asfaltnim“ performansama. Kompanija želi da kreira „savršen svakodnevni automobil“ za sve vremenske uslove i sa visokim nivoom efikasnosti.

 

(278)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments