1. Home
  2. Vesti
  3. BMW iNEXT će biti električni SUV srednje veličine
BMW iNEXT će biti električni SUV srednje veličine
0

BMW iNEXT će biti električni SUV srednje veličine

100
0
Podelite sa prijateljima:

Po najnovijem izveštaju, BMW iNEXT će (nažalost) verovatno biti veći SUV, koji će po dimenzijama nadmašiti iX3.

Verovatno će biti slične veličine kao Jaguar I-Pace, a takve informacije je podelio ranije i BMW Blog: „Po BMW-u, novi iNEXT će započeti sa proizvodnjom u Dingolfingu 2021. i biće električni krosover. Dok je BMW jedino saopštio da se radi o „većem vozilu“, izvori iz komanije tvrde da je po veličini i obliku sličan Jaguaru I-Pace.“

BMW je iNEXTu namenio ulogu perjanice među električnim modelima. Takođe, planirano je lansiranje nakon iX3, čija je premijera zakazana za 2020.

Mada mnogi smatraju da I-Pace nije pravi SUV, niti su to modeli poput Hyundai Kone i Kije Niro, mnogi današnji SUV modeli su zapravo krosoveri. Oni poseduju samonoseću karoseriju uz povišen klirens i praktičnost. U današnje vreme se SUV i krosoveri stavljaju u isti koš, što je postalo opšte prihvaćeno. Razlog leži i u tome što je arhitektura karoserije na šasiji sve ređa, a i rezervisana je za rasne terence.

BMW će konceptnu verziju predstaviti u drugom delu godine, kada ćemo praktično imati bolji uvid u to šta nas čeka. Dakle, mesto događaja će verovatno biti Pariz, a za očekivati je da model poseduje minimum nivo 3 autonomne vožnje i autonomiju preko 600 kilometara.

 

(100)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments