1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljena Škoda Superb karavan od 145.000 evra
Predstavljena Škoda Superb karavan od 145.000 evra
2

Predstavljena Škoda Superb karavan od 145.000 evra

11.79K
2
Podelite sa prijateljima:

Škoda Superb Estate je dobila svoju blindiranu verziju i cilja na klijentelu koja ima previše neprijatelja u svom okruženju. Iako deluje kao svaka druga karavanska verzija Superba, konkretan automobil je detaljno prerađen kako bi svoje putnike zaštitio od metaka i raznih eksplozivnih naprava.

Proizvod koji se prodaje po početnoj ceni od oko 145.000 evra plod je rezultata rada na trogodišnjem projektu tima specijalista sa sedištem u Britaniji. Konverzija standarnog primerka Superba traje četiri nedelje, ali nikakvi detalji o konkretnim zahvatima, logično nisu predstavljeni javnosti.

Ipak, dostupan je zvanični podatak da je putnička kabina ojačana do nivoa koji zahtevaju standardi za balističku i zaštitu od eksplozija, PAS 300. Blindirani Superb pokreće dvolitarski TDI motor, ali su kočni i sistem oslanjanja modifikovani. Pored toga, posebni su i pneumatici, odnosno omogućavaju vožnju, čak i kada ostanu bez vazduha.

Zbog dodatne težine vozila, uzrokovane nužnim ojačanjima karoserije, performase su značajno lošije u odnosu na standardni model opremljen identičnim motorom. Dakle, maksimalna brzina blindiranog Superba je za oko 30 km/h niža od standardnog karavana. Iako podaci o sprintu do “stotke” nisu objavljeni, jasno je da će on trajati značajno duže, nego što su 8,4 sekunde koliko je potrebno običnom Superb karavanu.

Izuzev nužnih razlika u sistemu svetlosnih i zvučnih signala, ostatak enterijera blindiranog Superba je praktično identičan serijskoj verziji. Kabina je i dalje jednako prostrana, prtljažnik nudi standardnih 660 litara zapremine, a info-zabavni system Apple CarPlay i Android Auto opcije konektivnosti.

Garantni uslovi za ovu verziju su identični kao za bilo koje vozilo marke Škoda.

 

(11792)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MALI PERICA

Ta Skoda,
Pa nepise o tom gepeku ,koliko gajbi jabuka staje ili koliko gajbica onih manjih,za breskve itd.
Opisite malo bolje taj auto. .
Sta moze za te pare. .jel ima kuku kao dodatnu opremu. .
A ne samo brzina i ti momenti obrta. .pa ja moju samaru obrcem kako hoces. A i dobar gepek ima.