1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Neće biti spajanja Renaulta i Nissana pre 2020. godine
Neće biti spajanja Renaulta i Nissana pre 2020. godine
0

Neće biti spajanja Renaulta i Nissana pre 2020. godine

310
0
Podelite sa prijateljima:

Mada alijansa Renault-Nissan drži prvu poziciju po broju prodatih automobila u svetu za 2017. godinu, dalji korak do potpune integracije francusko-japanskog savezništva još uvek nije gotov. 

Karlos Gon je u razgovoru za Bloomberg potvrdio da do potpune integracije neće doći sigurno pre 2020. godine, zato što poslovne aktivnosti još uvek nisu konsolidovane. Renault trenutno poseduje 43,4% udela u Nissanu, dok je Nissan vlasnik 15% akcija Renaulta.

Pregovore između dve kompanije vodi lično Karlos Gon, koji trenutno ujedno rukovodi i Mitsubishijem, koji pokušava da „postavi na noge“. Ukoliko bi došlo do spajanja u novu kompaniju, postavlja se pitanje imena. Najverovatniji scenario je da bi se novoosnovana firma zvala Renault-Nissan, kako bi se udovoljilo akcionarima obe marke.

Što se tiče sedišta ujedinjenog francusko-japanskog džina, govorilo se o teoriji sa dva sedišta, jednim u Parizu i drugim u Jokohami. Kao moguća opcija javlja se i jedno sedište postavljeno u Holandiji ili Velikoj Britaniji.

Potencijalno spajanje dva proizvođača u jednu kompaniju biće dodatno otežano zbog vlasništva japanske i francuske vlade u oba marke, a pogotovo je otkako je na vlasti u Francuskoj Makron kojem se ne sviđa „otuđivanje Renaulta i nedostatak francuskog uticaja na novu kompaniju“.

(310)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments