1. Home
  2. Vesti
  3. Proizveden stoti Bugatti Chiron
Proizveden stoti Bugatti Chiron
0

Proizveden stoti Bugatti Chiron

240
0
Podelite sa prijateljima:

Lep, mali jubilej za Bugatti. 

Stoti proizvodeni Chiron odlazi u neku od bogatih arapskih zemalja, a Bugatti je otkrio i cenu za konkretan primerak – samo 2,85 miliona evra. „Ovaj jubilarni model mi je na oko veoma privlačan. Dinamičan je i elegantan u istoj meri“, izjavio je šef Bugattija Stefan Vinkelman.

Chiron pokreće monstruozni 8,0-litarski quad-turbo W16 agregat snage čak 1103 kW uz 1600 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga se na sve točkove prenosi putem sedmostepenog automatskog menjača sa duplom spojnicom.

Zvanično, maksimalna brzina Chirona elektronski je ograničena na 420 km/h, pre svega zbog guma koje teško izdržavaju brzine veće od pomenute, dok Bugatti tvrdi da je za ubrzanje do 100 km/h potrebno manje od 2,5 sekundi.

Bugatti je posebno ponosan što planirana proizvodnja Chirona ide kao podmazana. Godišnje iz fabrike izađe oko 70 primeraka, a ukupno je planirano 500 primeraka ovog fantastičnog automobila.

(240)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments