1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Mondeo nije još za penziju, bar ne u Evropi
Ford Mondeo nije još za penziju, bar ne u Evropi
0

Ford Mondeo nije još za penziju, bar ne u Evropi

968
0
Podelite sa prijateljima:

Mada je Ford najavio velike promene u ponudi modela na globalnom nivou, na Starom kontinentu će još uvek biti mesta za sedane. 

U SAD Ford izbacuje praktično sve automobile osim Mustanga, pa tako američki rođak Mondea – Fusion več naredne godine odlazi u istoriju. U Evropi važe neka druga pravila, te se stanovnici našeg kontinenta ne odriču tako lako limuzina. U skladu sa tim, Ford je spremio restilizaciju Mondea, te će se izmenjeni model naći na tržištu krajem tekuće godine.

Osveženi Mondeo će pored vizuelnih izmena u eksterijeru proći detaljan tretman „zatezanja bora“ i unutar vozila. Ford navodi da će biti postavljena potpuno nova instrumentalna tabla, kao i „plutajući“ ekran informativno*zabavnog sistema, kakav se može videti u novoj Fiesti i Focusu. Osim toga, restilizovani Mondeo dobiće i novi dvolitarski četvorocilindarski turbo dizel motor, kodne oznake Panther.

Procena Forda je da je evropski ogranak sasvim sposoban da samostalno napravi novu generaciju Mondea ukoliko se za tim nađe potreba. Odluka o proizvodnji pete iteracije Mondea biće doneta između 2020. i 2022. godine, a projekcije američkog proizvođača kažu da bi Mondeo mora da se proda u najmanje 60.000 primeraka godišnje, kako bi se isplatila investicija.

To je drastično manja cifra od Mondeovih zlatnih vremena sa početka devedesetih godina prošlog veka. Tako je recimo 1993. godine prodato 350.000 primeraka Mondea širom Evrope. Ukoliko ipak dođe do nove generacije, ona će najverovatnije biti postavljena na novu C2 platformu ove kompanije.

 

(968)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments