1. Home
  2. Sport
  3. IndyCar ne želi hibridnu tehnologiju, povećavaju snagu motora na 900 ks!
IndyCar ne želi hibridnu tehnologiju, povećavaju snagu motora na 900 ks!
1

IndyCar ne želi hibridnu tehnologiju, povećavaju snagu motora na 900 ks!

297
1
Podelite sa prijateljima:

IndyCar ostaje svoj, te neće pratiti Formulu 1 u eru hibridizacije. 

Sasvim suprotno, a reklo bi se i očekivano, IndyCar ostaje veran SUS motorima. Šampionat je pokrenuo projekat Fast and Loud koji se tiče regulative oko pogonskih jedinica u narednim godinama. Prema tom planu, cilj je da vozači na raspolaganju 2021. godine imaju 900 konjskih snaga, a 2026. godine čak 1.000 konjskih snaga!

Šef IndyCara, Džef Fraj, potvrdio je da su vozači oduševljeni odlukom šampionata, kao i da će Honda i Chevrolet po poslednjim informacijama moći da ispune zahteve ovog šampionata što se tiče pogonskih jedinica.

Jedina promena kod agregata biće povećanje zapremine. Trenutno motor u IndyCar seriji ima zapreminu 2,2 litra, a u pitanju je V6 twin-turbo agregat snage 750 „konja“. Od 2021. godine konfiguracija motora i turbina ostaje ista, ali se zapremina povećava na 2,4 litra.

Šefovi performantnih i sportskih odeljenja General Motorsa i Honde potvrdili su da su kadri da ispune nove zahteve IndyCara. Šef GM odeljenja za sport, Džim Kempbel, rekao je da su novi zahtevi u skladu sa aktuelnim razvojem SUS motora kod ovog proizvođača, dok je Hondin čelnik potvrdio da je japanska marka spremna za nadolazeći izazov.

 

(297)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
vr46

Hvali nemca vozi amerikanca
Najbolja zemlja na svetu
Najlepse tablice na svetu
Evropski seljaci dok se mudri nadmudruju pametni se nazivese
Ziveo americki san