1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar J-Pace (2021.) – “J” je iznad “F”
Jaguar J-Pace (2021.) – “J” je iznad “F”
0

Jaguar J-Pace (2021.) – “J” je iznad “F”

222
0
Podelite sa prijateljima:

Jaguar radi punom parom na novom SUV modelu koji bi trebao da se pozicionira u cenovnom razredu od blizu 100.000 evra, i kao takav da konkuriše modelu Porsche Cayenne, kada se bude pojavio na tržištu za tri godine.

Sa ovim krosoverom, Jaguar se nameće i kao konkurencija Range Roveru, od koga će, pozajmiti značajan broj tehnoloških rešenja.

Kada bude predstavljen, biće to četvrti novi krosover marke, u samo pet godina. Strategija nije bez logike, imajući u vidu da su predviđanja rukovodstva kompanije da će čak dve trećine ukupne realizacije marke, početkom naredne decenije, činiti vozila iz SUV segmenta,

Četvrti po redu, krosover game Jaguara, model J-Pace predstavljaće luksuzni, elegantni SUV izrađen u potpunosti od aluminijuma. Veoma je verovatno da će koristiti Range Rover arhitekturu, kao i pogonske sklopove. S obzirom na planove čelnika JLR kompanije da svaki model u gami, do 2020. godine (dakle pre predstavljanja SUV-a J-Pace) poseduje elektrifikovanu verziju, izvesno je da će i ovaj novajlija biti ponuđen u nekoj od opcija elektrifikacije.

J-Pace će biti duži i komforniji od svog blizaca iz Range Rover porodice. Takođe, biće znatno više prilagođen drumskoj vožnji u odnosu na bratske modele iz Range Rover game.

Rukovodioci marke Jaguar očekuju izuzetnu prodaju, posebno na tržištu Kine.

Od momenta kada je F-Pace dospeo u prodajne salone širom sveta, Jaguar je počeo da ostvaruje odlične poslovne rezultate, a prve naznake sa tržišta su veoma ohrabrujuće i za E-Pace. Stoga, ne treba da čudi fokus vrha kompanije na lansiranje brojnih noviteta u narednih par godina. O nekima smo već pisali, tu su, između ostalog, i modeli poput XJ i XK.

(222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments