1. Home
  2. Vesti
  3. Nemačke premijum marke beleže rast prodaje u Kini
Nemačke premijum marke beleže rast prodaje u Kini
0

Nemačke premijum marke beleže rast prodaje u Kini

368
0
Podelite sa prijateljima:

U prva četiri meseca, sve nemačke luksuzne marke su ostvarile rast prodajnih cifara na tržištu Kine. Ukratko, Mercedes-Benz je prodao 227.153 primeraka (rast od 18%), Audi je plasirao 206.681 vozilo (porast od rekordnih 34%), dok je BMW isporučio ukupno 203.010 četvorotočkaša, uz rast prodaje od 5,9%.

Nakon prošlogodišnjih neslaganja sa predstavnicima distributivne mreže, Audi je očigledno rešio problem i zabeležio odličan rezultat. Ipak, impozantna stopa rasta prodaje se pre može pripisati lošoj lanjskoj osnovi.

Treba još imati u vidu da je nova generacija krosovera BMW X3 na lokalnom tržištu premijerno predstavljena na nedavno održanom Salonu automobila u Pekingu, a da će sa prodajom krenuti u narednih nekoliko meseci.

Model X3 je šesti model koji BMW proizvodi u sklopu kompanije nastale kao zajednički poduhvat sa domaćim partnerom Brilliance China Automotive Holdings. Dakle, u Kini se već proizvode modeli serije 1, 2, 3 i 5. Tu je još i kompaktni krosover BMW X1.

Proizvodnom portfoliju BMW grupe treba dodati i najavljene električne modele marke Mini, a za čiju proizvodnju je pismo o namerama potpisano sa kompanijom Great Wall Motor Co., kojim je predviđen još jedan poslovni zajednički poduhvat.

Nedavno je prvi čovek BMW grupe, Harald Kriger izjavio da razgovori sa kineskom stranom teku “vrlo dobro”. 

(368)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments