1. Home
  2. Vesti
  3. Karlos Gon: Potrošači žele jeftinije električne automobile
Karlos Gon: Potrošači žele jeftinije električne automobile
0

Karlos Gon: Potrošači žele jeftinije električne automobile

222
0
Podelite sa prijateljima:

„Autonomija kretanja električnih vozila više nije glavna briga potencijalnog kupca“, rekao je u razgovoru sa novinarima Karlos Gon, šef Renault-Nissan alijanse. 

Na konferenciji koja je održana u Hong Kongu, Gon je potvrdio da kupci ne brinu o autonomiji, sve dok možete garantovati da će automobil preći najmanje 300 kilometara po jednom punjenju. U godinama dok je vodio Nissan, Karlos Gon lično je nadgledao razvoj električnog modela te marke. Nissan Leaf danas je najprodavaniji električni automobil na svetu, a Gon veruje da će tako i ostati u narednim godinama.

„Mislim da kupci ne žele autonomnu tehnologiju u električnom automobilu“, izjavio je Gon. Renault-Nissan će tom izazovu prići znatno drugačije od kompanije Tesla, s obzirom na to da francusko-japanska alijansa neće po sva cenu „gurati“ najnapredniju tehnologiju u automobile koje pokreće elektromotor. Cilj im je, kako to Karlos Gon kaže, da ponude što jeftiniji električni automobil.

Tokom razgovora sa kineskim novinarima, Gon se na kratko osvrnuo na situaciju sa Teslom. Tesla ima sve više problema sa proizvodnjom Modela 3, što zadaje velike glavobolje rukovodiocima te kompanije. Karlos Gon je kratko rekao: „O tim stvarima ne možeš da naučiš kroz neke analize ili studije, moraš to da iskusiš iz prve ruke.“

Mada se o njima puno govori i piše, električni automobili trenutno imaju udeo od svega 1% u globalnoj prodaji automobila.

(222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments