1. Home
  2. Vesti
  3. BMW X8 stiže 2020. godine?
BMW X8 stiže 2020. godine?
0

BMW X8 stiže 2020. godine?

221
0
Podelite sa prijateljima:

Mada je X8 još uvek nešto o čemu BMW razmišlja, britanski Autocar tvrdi da je „zeleno svetlo“ već dato. 

Prema informacijama pomenutog magazina, BMW će tokom ove godine početi da štiti ime X8 u lokalnim zavodima za patente i intelektualnu svojinu širom sveta. Mada Bavarci nikada do sada nisu potvrdili zvanično da je model X8 u pripremi, u jednom intervjuu za britanske medije, šef razvoja ove marke, Klaus Frolih, potvrdio je da postoje planovi o većem i luksuznijem automobilu od nadolazećeg X7.

Ono što još uvek nije jasno ni samom BMW-u, jeste da li da X8 bude SUV-kupe, odnosno da li da se taj model potpuno oslanja na X7. Prema prvim glasinama, bavarska marka naginje ka tome da X8 preuzme pomenutu konfiguraciju, sa tim da će unutar vozila biti dostupna i samo četiri sedišta.

Uz sve to, treba napomenuti da je Rolls-Royce Cullinan idealna platforma za dalji razvoj luksuznih SUV modela, a sam Autocar navodi da prema njihovim nezvaničnim informacijama postoji mogućnost da BMW preuzme Rollsovu platformu za X8. Bilo kako bilo, nadolazeći X7 imaće početnu cenu oko 100.000 evra, te bi samim tim X8 bio još i skuplji.

BMW je 2018. godinu proglasio godinom SUV-a i njihovih X modela.

(221)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments