1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Top 10 najsnažnijih automobila sa atmosferskim motorom
Top 10 najsnažnijih automobila sa atmosferskim motorom

Top 10 najsnažnijih automobila sa atmosferskim motorom

2.98K
2
Podelite sa prijateljima:

Dobri, stari atmosferci neće nestati tek tako!

Mada automobilska industrija kreće putem elektrifikacije, teško da su SUS motori rekli svoju poslednju reč. Danas vam predstavljamo 10 najsnažnijih modela sa atmosferskim agregatom.

10. Dodge Charger/Challenger Scat Pack/SRT 392

Prvi par članova liste koji stiže iz SAD. Pod haubom se nalazi V8 motor zapremine 6,4 litre snage 485 „konja“. Pravi primeri američke muscle car filozofije.

9. Porsche 911 GT3 RS

Koliko varijanti 911-ica trenutno postoji na tržištu? Na ovo pitanje bi i sam Porsche teško dao odgovor, no 911 GT3 RS je svakako impresivan automobil. Pokreće ga četvorolitarski šestocilindarski bokser motor koji isporučuje 520 konjskih snaga.

8. Ford Mustang Shelby GT350/GT350R

Kakva bi lista automobila sa atmosferskim motorom bila bez jednog Mustanga? Pod haubom je postavljen V8 agregat zapremine 5,2 litra koji isporučuje 526 konjskih snaga.

7. Aston Martin Rapide S

Aston Martin je prvi britanski član ovog kluba „Top 10“. Rapide S koristi V12 pogonsku jedinicu koja razvija 550 konjskih snaga. Ipak, ovaj motor uskoro će u penziju s obzirom na to da Aston Martin planira da ga zameni sa agregatom koji će koristiti pomoć turbina.

6. Aston Martin Vanquish S

Vanquish S koristi najsnažniju varijantu Astonovog V12 motora. Ovaj model raspolaže sa čak 580 „konja“.

5. Audi R8 V10 Plus

R8 V10 Plus koristi atmosferski agregat, što je čini se postala prava retkost kod Audija. Vozaču je na raspolaganju 610 konjskih snaga, a isti motor nalazi se i u Lamborghini Huracanu LP610-4.

4. Lamborghini Huracan Performante

Godinama je Labmorghini pažljivo negovao tradiciju atmosferskih motora, sve do pojave prvog SUV-a ove kompanije. Huracan Performante koristi 5,2-litarski V10 agregat koji isporučuje 640 konjskih snaga.

3. Ferrari GTC4Lusso

Naravno, pri vrhu liste, ponos italijanske automobilske industrije – Ferrari. Kako sami kažu, GTC4Lusso je najpraktičniji model ove kuće ikada, no to ne znači da nije sportski nastrojen. Pravo remek-delo je 6,3-litarski V12 agregat koji razvija 680 konjskih snaga!

2. Lamborghini Aventador S

Ovaj automobil je trenutno najsnažniji model koji Lamborghini ima u ponudi. Pokreće ga 6,5-litarski V12 motor koji vozaču na raspolaganje dostavlja neverovatnih 730 konjskih snaga.

1. Ferrari 812 Superfast

Mamma mia! Kako je Ferrari uspeo da iz atmosferskog V12 agregata zapremine 6,5 litara izvuče 789 konjskih snaga, jasno je samo inženjerima „propinjućeg konja“. Kapa dole!

(2979)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Toma

Rekao bih da gt3 rs pobedjuje ovde.Snaga po litru je vazna rekao bih, i najbolju iskoristivost ima Porsche.

Aleksandar

Šta je sa japanskim atmosvercima???