1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche privremeno obustavio prijem svih narudžbina
Porsche privremeno obustavio prijem svih narudžbina
0

Porsche privremeno obustavio prijem svih narudžbina

485
0
Podelite sa prijateljima:

Porsche je privremeno zatvorio mogućnosti naručivanja bilo kog automobila iz game kako bi modifikovao i ponovo testirao svaki model, sa ciljem provere usklađenosti u odnosu na WLTP protokol, koji stupa na snagu u septembru.

Portparol marke Porsche je izjavio da je kompanija uvećala nivo zaliha gotovih proizvoda, automobila kako bi se izbegla uska grla. Ipak, kupci koji žele da konfigurišu svoj novi Porsche, moraće da sačekaju na verifikaciju usklađenosti sa WLTP protokolom, pa tek nakon sprovođenja dodatnih procedura, da očekuju isporuku svog ljubimca.

Zbog toga što naše test procedure mogu da potraju, neki modeli će verovatno morati da pričekaju na isporuke, čak i nakon 1. septembra,” rekao je portparol. “Zato i jesmo uvećali zalihe svakog modela, baš kao što bi to uradili i sa tek predstavljenim novitetom, kako bi se minimizirali negativni uticaji zastoja.”

Ova tehnika je omiljena među proizvođačima, u situacijama smena generacija jednog modela. Ali, ovo je prvi put da je Porsche svesno uvećao zalihe vozila iz cele game, kako se ne bi osetile posledice procedura, koje je nužno obaviti pre stupanja novog protokola na snagu. Veruje se da će i ostale marke slediti istu strategiju kao Porsche.

WLTP procedura je znatno strožija od aktuelnog NEDC ciklusa, prevashodno zbog toga što se vozila testiraju u realnim saobraćajnim, a ne više laboratorijskim uslovima. To primorava proizvođače na ugradnju dodatnih hardverskih komponenti, kako bi vozila ispunila nove zahteve. Zatim sledi ekstenzivno testiranje, a onda na osnovu toga, objava novodobijenih cifara u vezi potrošnje goriva i pratećih štetnih emisija.

Komplikovani zahtevi zarad usaglašenja, već su primorali neke proizvođače da se odreknu pojedinh verzija iz game. Primer je i BMW sa svojim perfomantnim M3, iz F80 pokolenja, o čemu smo vas blagovremeno izvestili. Neki drugi proizvođači, opet, odrekli su se modela pogonjenih dizel agregatima.

Proizvođači su zainteresovani za ovu taktiku kako bi izbegli da im na zalihama ostanu velike količine vozila koje neće biti usklađene sa novim protokolom. Iako će vlade pojedinih zemalja dozvoliti da se i nakon 1. septembra, u prodaji nađe određeni procenat vozila (najčešće 5 – 10%) koja nisu u skladu sa WLTP protokolom, veoma je verovatno da bi sav eventualno preostali kontigent, morao biti poslat na reciklažu.

(485)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments