1. Home
  2. Vesti
  3. Nova generacija BMW-a M3 na Nirburgringu
Nova generacija BMW-a M3 na Nirburgringu
1

Nova generacija BMW-a M3 na Nirburgringu

519
1
Podelite sa prijateljima:

Trenutno su mnogi detalji pod velom misterije u vezi sa budućim G80 BMW-om M3, a ne znamo tačno ni kako će zapravo nova generacija serije 3 (G20) da izgleda. Samim tim, nemoguće je tačno odrediti formu nove M „trojke“. Sve se za sada svodi na spekulacije, što jeste zabavno, ali i poslovično neprecizno. Nove špijunske fotografije pokazuju nešto…

Nećemo ih objavljivati pošto nisu naše, ali možemo da bacimo pogled na njih. Prototip se nalazi na Nirburgringu, a tako je „lepo“ zakamufliran da zaista sve što možemo da uradimo je da spekulišemo. Paneli karoserije 100% nisu ogriginalni, a još su i prekriveni folimom. Međutim (ura), možemo da vidimo zadnji spojler u vidu „usne“ na poklopcu prtljažnika, slično rešenje kao na aktuelnom BMW-u M5 F90.

Ovo je rani prototip, čemu svedoče dva različita kompleta točkova i kočione čeljusti koje se ne podudaraju. Izgleda da se BMW malo igrao doktora Frankenštajna, uz nekoliko verovatno važnih komponenti novog M3.

Što se tiče pogona i performansi, takođe nemamo još uvek ništa konkretno, ali u svakom slučaju treba da pročitate ovaj članak. Nekoliko glasina kola, a tiču se 3,0-litarskog rednog twin-turbo „šestaka“, gotovo sigurno izvedenog iz B58 motora. Ono što je takođe prilično izvesno je da će koristiti tehnologiju ubrizgavanja vode, prisutnu u BMW-u M4 GTS. U igri je i „blagi“ hibridni sistem od 48 V. Osmostepeni automatski menjač bi takođe mogao da bude u igri, kao i pogon na sve točkove, nešto slično sistemu prisutnom u M5.

 

 

(519)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Ako nova serija 3 bude nalik ovome na fotografijama, biće extra, extra. Jedva čekam da je vidim.