1. Home
  2. Vesti
  3. Proizveden 2.000.000. Fiat 500
Proizveden 2.000.000. Fiat 500
0

Proizveden 2.000.000. Fiat 500

248
0
Podelite sa prijateljima:

Dvomilioniti primerak modela FIAT 500 proizveden je u poljskoj fabrici u Tihom. U pitanju je model FIAT 500C Collezione, koji je poneo eksluzivnu dvobojnu belo-sivu Primavera odoru i koji pokreće praskavi TwinAir Turbo motor od 85 ks. Prodavaće se u Italiji.

Proizvodnja dvomilionitog automobila predstavlja novu, s ponosom postignutu prekretnicu u priči o uspehu. Legendarni veliki mali FIAT prodaje se u više od 100 zemalja širom sveta. Preko 80% njegove prodaje beleži se izvan Italije, a u proteklih pet godina ovaj model bio je najprodavaniji u svom segmentu* u Evropi uz tržišni udeo od 14,6% na kraju 2017. Štaviše, tokom svoje jedanaeste godine, model je prodat u gotovo 60.000 primeraka u Evropi u prvom kvartalu 2018. godine – što predstavlja istorijski rekord za aktuelni model 500. Pri tom, 500 je bio vodeći model na tržištima devet zemalja u prvom kvartalu 2018. (Ujedinjeno Kraljevstvo, Španija, Belgija, Švajcarska, Portugal, Austrija, Mađarska, Hrvatska i Slovenija) i našao se među prva tri u još sedam zemalja (Italija, Nemačka, Francuska, Švedska, Slovačka, Rumunija i Bugarska).

Trideset specijalnih izdanja koja su predstavljena na tržištu u poslednjih 11 godina, uključujući i Fiat i Abarth modele, čine jednu od tajni postojanog uspeha modela FIAT 500.

Odajući počast svetu mode, novo specijalno izdanje FIAT 500 Collezione ide stopama drugih ograničenih serija Fiat 500 60th kao i  Anniversario – koji su predstavljeni prošle godine kako bi se proslavilo prvih 60 godina proizvodnje ovog modela. Model 500 prvi put je predstavljen 1957. godine i od tada je prodato preko šest miliona automobila.

Tokom svoje istorije, model je ostao značajan mnogim generacijama vozača. Predstavlja simbol masovne motorizacije i proizvoda od stvarnog društvenog značaja. Zato nije slučajnost što je najpopularnija verzija svih vremena, automobil iz F serije modela 500 u proizvodnji od 1965. do 1972. godine uključen u stalnu kolekciju čuvenog Muzeja moderne umetnosti u Njujorku, poznatijeg pod imenom MoMA. Proizvodnja legendarnih automobila Fiat u fabrici u Tihom  u Poljskoj,  počela je 2007. godine, kada je uveden novi model. Takođe, to je bio i prvi gradski automobil koji je poneo titulu Automobil godine – rezultat njegovog  izuzetno visok nivo proizvodnje – te iste godine. Uz više od 200.000 proizvedenih primeraka godišnje, uključujući i Fiat i Abarth modele, poljska fabrika danas jeste jedna od najmodernijih fabrika grupe FCA na svetu. Ova fabrika jedna je od prvih koja je dobila Zlatni sertifikat proizvodnje svetske klase.

 

*(Ukupno za Fiat i Abarth verzije)

 

(248)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments