1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Brabus tretman za Mercedes X-klase
Brabus tretman za Mercedes X-klase
0

Brabus tretman za Mercedes X-klase

510
0
Podelite sa prijateljima:

Najveći i najpoznatiji Mercedesov postprodajni tuner, Brabus, je u svoje ruke sada uzeo i prvi premijum pikap kamionet.

Iako Brabus znamo po preradama Mercedesovih najbržih limuzinskih i SUV modela, nije im strano da urede i neki od “standardnih” modela. Za kontroverznu X klasu, Brabus sada nudi promjene eksterijera i enterijera, a u ponudi je i paket “D4 PowerXtra” za povećanje snage modela X250 d.

Najveća vizuelna promjena eksterijera jesu nove 20-inčne felne, koje mijenjaju fabričke jedinice od 17 ili 18 inča. U druge izmjene se ubrajaju malo masivniji prednji branik, Brabus logo na masci hladnjaka i 4 završetka izduvnih cijevi. Kako bi naglasili off-road karakter, u ponudi su i LED svijetla postavljena odmah iznad vjetrobranskog stakla.

Kada je u pitanju enterijer, Brabus mušterijama nudi potpunu slobodu da izaberu nijansu materijala, šablon šavova i još mnogo toga.

 

Brabus se “igrao” sa kompjuterom motora 250 d, te je uspio da izvuče još dodatnih 20 ks iz 2,3-litarskog turbodizel motora. Brojka od 208 ks X klasu neće pretvoriti u trkački auto, ali dodatnih 60 Nm obrnog momenta će se lako primjetiti kod vuče težih predmeta.

Za one koji žele više snage, Brabus će zasigurno u budućnosti nuditi paket za nadolazeći X350 d. Ovaj motor već iz fabrike ima 254 konjskih snaga i 550 Nm obrnog momenta, te su tuning mogućnosti od početka mnogo bolje.

(510)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments