1. Home
  2. Sport
  3. Prodat Senin McLaren bolid iz 1993. godine
Prodat Senin McLaren bolid iz 1993. godine
0

Prodat Senin McLaren bolid iz 1993. godine

296
0
Podelite sa prijateljima:

Svi ljubitelji Formule 1 veoma dobro su upoznati sa rivalstvom Sene i Prosta iz 1993. godine kada je Francuz uspeo da se dočepa titule svetskog šampiona. 

Konkretan prodati bolid je onaj u kojem je Sena pobedio u Monaku 1993. godine. Na toj trci Sena je startovao kao treći, odmah iza Šumahera i Prosta. Ipak, Sena je bez problema uspeo da odnese pobedu.

Upravo taj bolid, kodne oznako MP4/8 prodat je na aukciji za 4.197.500 evra nekadašnjem vlasniku Formule 1, Berniju Eklstonu. MP4/8 bio je izuzetno lagan bolid sa svega 505 kilograma mase, a uz pomoć Fordovog 3,5-litarskog V8 motora i poluautomatske transmisije zadavao je glavobolju svim rivalima na gridu.

MP4/8 bolid vozio je između ostalih i veliki Mika Hakinen, kao IndyCar šampion Majkl Andreti u svojoj prvoj sezoni u Formuli 1.

(296)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments