1. Home
  2. Vesti
  3. Opel će nastaviti da razvija performantne modele
Opel će nastaviti da razvija performantne modele
0

Opel će nastaviti da razvija performantne modele

264
0
Podelite sa prijateljima:

Mada se govorilo da će PSA zaustaviti trud Opela na polju performantnih modela, poslednje informacije upućuju na potpuno drugačiji zaključak. 

Jedan od rukovodilaca Vauxhalla, Opelove britanske divizije, potvrdio je u razgovoru za sajt CarBuyer da će ta marka nastaviti da radi na performantnim automobilima. „Naravno, ti modeli će morati da koriste motore sa manje cilindara, i sa jednom turbinom, no to ne znači da će biti manje zabavni. Uz to, postoji i mogućnost postavljanja elektromotora“, rekao je neimenovani zvaničnik Opelovog britanskog ogranka.

Vauxhall trenutno u Britaniji nudi modele Corsa VXR i Astra VXR. Opel nudi Astru GTC OPC sa početnom cenom od 36.360 evra, a tu je i S varijanta modela Corsa koja nudi 1,4-litarski turbo motor sa 150 konjskih snaga i određene vizuelne izmene zarad boljeg koeficijenta otpora vazduha.

Pored toga Opel je vratio u život i „GSi“ značku. Sada su dostupne Insignia Grand Sport i Sports Tourer sa oznakom GSi. U ponudi su dva motora: benzinski zapremine dva litra i jednom turbinom koji razvija 260 konjskih snaga i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta, dok dizel agregat koristi dve turbine, takođe ima zapreminu dva litra, razvija 210 konjskih snaga uz 480 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Obe pomenute pogonske jedinice uparene su sa osmostepenim automatskim menjačem.

(264)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments