1. Home
  2. Vesti
  3. “Nissan nindže” – poslednja linija odbrane zadovoljstva kupca
“Nissan nindže” – poslednja linija odbrane zadovoljstva kupca
0

“Nissan nindže” – poslednja linija odbrane zadovoljstva kupca

331
0
Podelite sa prijateljima:

Mesto događaja: Portoriko. Vlasnici modela Nissan Pathfinder iz 2014. godine, suočavaju se sa problemom koji ne mogu da reše. Motor Pathfindera nije mogao da se pokrene. Lokalni serviser iz San Hozea nikako nije uspevao da shvati zašto se to dešava. Čak ni nakon ekstenzivnih konsultacija sa servisnim centrom Nissana za Severnu Ameriku (Nissan North America Tech Line).

Nakon svih bezuspešnih pokušaja, japanskom proizvođaču automobila je ostalo jedino da za pomoć pozove poslednju liniju odbrane. Četiri od Nissanovih najboljih servisera, proputovalo 2.800 kilometara kako bi rešilo problem koji muči Pathfinder.

Kao deo programa “Fixed Right First Time” Nissan je osmislio da oformi tim koji uskače kao spasonosno rešenje u situacijama kada je rešenje tehničkog problema van domašaja lokalnih ovlašćenih servisa koji su pre toga dužni da konsultuju eksperte iz regionalnog centra za Severnu Ameriku.

Ovakve situacije nisu retke, a nisu ni neuobičajene. Automobili postaju sve složeniji sistemi, puno pogonskih sklopova, koji se značajno razlikuju među sobom, danas se koriste u automobilskoj industriji. Nissan, uostalom kao i drugi proizvođači, se trudi da osposobi stručnjake u lokalnim centrima, za rešavanje brojnih problema, uz što je moguće manju pomoć iz centrale.

U martu, proizvođač je izdao žurnal u kome opisuje razne opcije za rešenje različitih problema sa kojima se mogu sresti vlasnici Nissanovih i Infinitijevih vozila, i u kojima se pružaju alternative fabričkim preporukama.

Nissan zapošljava u svom centru za tehničku podršku 38 vrsnih stručnjaka. Njihovo radno vreme se proteže na šest dana u nedelji, a kancelarije im se nalaze u Terenskom centru za kvalitet u Smirni. Veliki broj od njih 38 je deo tima koji kolege nazivaju “Nissan nindžama”.

Da se vratimo Pathfinderu sa problemima. Kompjuteri vozila su identifikovali razne kodove koji ukazuju na više poteškoća. Lokalni serviseri su, sledeći uputstva proizvođača, izvršili sve propisane radnje, ali Pathfinder je i dalje bio neupotrebljiv. Stručnjaci iz regionalnog centra su, na zahtev lokalnog servisa, pregledali baze podataka kako bi ustanovili da li je sličan problem zadesio još neki od primeraka nesretnog SUV-a. Ubrzo, kada je postalo jasno da je iluzorno očekivati lako rešenje, Nissan Nindže su poslate na teren.

Na kraju, “Nissan nindže” su dijagnostifikovale proplem koji je morio Pathfinder, a on se odnosio na neku komponentu transmisije. Ovlašćeni servis će skinuti kompromitovani deo i poslati ga na ananlizu.

Inženjeri Nissana će iskoristiti pokvarenu komponentu za testove na drugom vozilu, kako bi ustanovili da li se ovde radi o fabričkoj greški, ili o nečemu drugom.

(331)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments