1. Home
  2. Vesti
  3. Mini proslavlja četrdeseto okupljanje u Portugaliji
Mini proslavlja četrdeseto okupljanje u Portugaliji
0

Mini proslavlja četrdeseto okupljanje u Portugaliji

187
0
Podelite sa prijateljima:

Jubilarno četrdeseto okupljanje zaljubljenika u vozila marke Mini, koje se održava na godišnjoj osnovi, biće organizovano u Portugaliji, u kasnijem delu ovog meseca. To će biti prvi ovakav skup (International Mini Meeting – IMM) koji se održava na teritoriji države locirane na krajnjem zapadu Iberijskog poluostrva.

Događaj će se odigrati između 17. i 21. maja, u gradu Praja de Mira, smeštenom na oko 100 kilometara južno od Porta, na obali Atlantskog okeana. Organizator skupa je Mini klub iz Portugalije.

Svaki dan, tokom trajanja manifestacije, biće posvećen različitom modelu sa oznakama Mini marke. Čuveni model Mini Moke će biti predstavljen, kao i modeli Mini Clubman i Mini Van.

Pored njih, zvezda će biti i Mini Cooper S. Performantna verzija prvog Minija je predstavljena pre 55 godina, a agregat tog modela je isporučivao dva puta više snage, uz poboljšan kočni sistem, u odnosu na standardnu verziju. Slavu je stekao na Monte Karlo reliju, gde je zabeležio tri pobede.

Ovo je takođe godina u kojoj Mini kabriolet proslavlja 25-ti rođendan. Prvi put je predstavljen 1993. godine, pod oznakama Rover Mini Cabriolet, kome je prethodio Mini Lamm Cabriolet – od kojih je samo 75 primeraka proizvedeno od strane nemačke firme Lamm Autohaus. Svi primerci su momentalno rasprodati, što je dovelo do lansiranja prvog serijskog modela sa Mini oznakama.

Kada je Rover odlučio da u proizvodne planove ugradi Mini kabriolet, cena je uvećana za dva puta. Tokom 2004. godine, kada je marka već bila pod kontrolom BMW grupe, predstavljen je prvi savremeni kabriolet sa Mini amblemom. Ovaj put, paleta Mini kabrioleta je bila široka, i uključivala je verzije: One, Cooper i Cooper S.

Preko 89.000 primeraka u kabriolet verziji, prodato je na matičnom tržištu. Čak 43% od tog broja, bile su Cooper verzije.

(187)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments