1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Kako konfigurisati Porsche Panameru tako da vam niko ne pozavidi što je posedujete
Kako konfigurisati Porsche Panameru tako da vam niko ne pozavidi što je posedujete
0

Kako konfigurisati Porsche Panameru tako da vam niko ne pozavidi što je posedujete

1.06K
0
Podelite sa prijateljima:

Porsche je investirao godine truda kako bi ubedljivo najružniji automobil u gami, model Panamera, učinio prijatnijim doživljajem za oko. Za ovaj model smo posebno emotivno vezani, jer je to bio prvi automobil koji se našao na testu AutoRepublike. Pride, primerak koji smo testirali je izgledao fenomenalno a svaki detalj dodatne opreme je samo opšti, ionako fenomenalan utisak o Panameri, podigao na viši nivo.

E sad, nakon svog truda koji su uložili profesionalci iz Cufenhauzena, malo je neobično to što konfigurator na zvaničnom sajtu dilera omogućava neke, pa da kažemo, pomalo neukusne kombinacije i ukomponovane izbore sa liste opcionala.

Pod jedan, kao prvi izbor za boju karoserije, nameće se crvena nijansa. Da, potpuno odskače od naše vizije monohromatskih germanskih superautomobila. Sa izborom crvene boje, nekako se logično nameće i izbor opcionih točkova izrađenih od lake legure, nijansiranih u skladu sa karoserijom. Crvena panamera na crvenim felnama od 21 inča. Da dodamo i kočne čeljusti u žutoj boji, kao deo Sport Chrono paketa. Pogodak? Ha, pa ne bi se baš reklo.

Imalo bi još štošta da se izabere uz pomoć konfiguratora, kako bi naša Panamera bila još “lepša”, ali i ovako mislimo da je efekat spektakularan. Da pređemo na enterijer.

Dosta je bilo crvene boje na spoljašnjosti automobila. Koristićemo je dalje kao kontrastnu boju u enterijeru, a sa njom se izvanredno uklapa neka braon nijansa. Da vidimo da li će nam proizvođač dozvoliti da, u kombinaciji sa ostalim izabranim opcijama, za materijal od koga su izrađena sedišta i još neki delovi enterijera, izaberemo Cohiba Brown kožu. Može!!! Još 1.600 evra. Ali, dobili smo šta smo želeli.

Idemo dalje, personalizacija je ključna kod ovako ekskluzivnih automobile. Instrumentacioni klaster i ostale delove enterijera ćemo da “obojimo” nekom drugom nijansom crvene boje, a za ostatak površina smo predvideli i malo bež boje

Bacamo pogled na unutrašnjost… Efekat smo već napravili. Teško da može išta više da se uradi da od prave skulpture, kakva Panamera u realnom životu jeste, napravimo predmet podsmeha, umesto subjekta požude.

Ipak, štikliramo što je više moguće opcija, kako bismo je učinili što skupljom. Sport Design paket – 4.200 evra; adaptivni tempomat – 2.100 evra; klimatizaciju u četiri zone (kao da opremamo stan, a ne prostor male zapremine) – 1.300 evra; sedišta sa funkcijom masaže – 3.500 evra; asistenciju kamera tokom noći – 2.100 evra.

Tu smo prestali sa zbrajanjem. Panamera, onakvu kakvu smo “oduvek želeli” košta blizu 200.000 evra.

Rezultat je pred vama, a nama ostaje da iskažemo nevericu, kako se dogodilo da ovako renomiran proizvođač, super premijum kalibra, omogući ovakvu demonstraciju neukusa.

Kako biste vi skockali Panameru? Možete li dodatno da poružnite model koji smo konfigurisali? Kako?

 

(1061)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments