1. Home
  2. Vesti
  3. Kraj i za Cadillac ATS
Kraj i za Cadillac ATS
0

Kraj i za Cadillac ATS

242
0
Podelite sa prijateljima:

Kada je Cadillac predstavio svoj najmanji model ATS krajem 2012. godine, američki proizvođač vozila je izjavio da je ovaj automobil bio toliko bitan da njegov razvoj nije bio stopiran čak ni u vreme kada je vlasnik General Motors prolazio kroz bankrot. Ali danas, manje od šest godina kasnije, Cadillac je spreman da prizna poraz i još jednom krene iz početka.

Američki gigant je izjavio da će ATS sedan biti ugašen do kraja godine dok će kupe nastaviti sa proizvodnjom dodatnih godinu dana. Kao razlog se spominje veoma razočaravajuća prodaja i želja Cadillaca da prikaže moderniju zamenu. Prošle godine američki kupci su potrošili novac na samo 13.100 ATS-a, ili tri puta manje nego tokom rekordne 2013. godine, dok je popularnost nastavila da raste u Kini gde je prodato 55.682 primerka. U prva četiri meseca ove godine ATS je zabeležio rast prodaje od 19%, ali i pored toga je jedan od najlošije prodavanih modela kompanije.

ATS je privlačio mnogo pažnje svojom pojavom kao najmanji Cadillac u istoriji kompanije. Posebno popularna je sportska V verzija sa 464 ks, ubrzanjem do 100 km/h za 3,7 sekunde i maksimalnom brzinom od 304 km/h. Sa druge strane, Cadillacovi tradicionalni stariji kupci su imali kritike na račun futurističkog enterijera bez dugmića i limitiranog prostora na zadnjim sedištima.

Cadillac za sada planira da se kocentriše isključivo na krosovere. Nedavno predstavljeni XT4 je opravdao očekivanja, sa uspesima je nastavio i XT5, a Escalade je tradicionalno najprodavaniji veliki terenac. Kompanija još uvek nije spremna da se preda sa automobilima pa tako CTS i CT6 nastavljaju sa proizvodnjom, a do 2020. godine u ponudi bi se trebali naći još dva modela. Jedan od njih je upravo zamena za ATS sa većim dimenzijama dok će drugi biti pozicioniran iznad CT6 sa cenom sličnom kao nemački rivali.

(242)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments