1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Volkswagen bi mogao da sledi primer FCA
Volkswagen bi mogao da sledi primer FCA
0

Volkswagen bi mogao da sledi primer FCA

291
0
Podelite sa prijateljima:

Ducati, kao i kamionski sektor, mogli bi da se nađu izdvojeni iz konglomerata.

Volkswagen bi mogao da prati korake Fiat Chryslera, izdvojiviši zasebna preduzeća, kao što je to FCA uradio sa Ferrarijem i poljoprivrednom kompanijom, CNH Industrialom. VW po svemu sudeći nastoji da uradi nešto slično sa Ducatijem i proizvođačem menjača, firmom Renk, javlja Rojters.

Bivši šef kompanije, Matijas Miler, želeo je da proda Ducati i Renk tokom svog mandata, ali je odluka naišla na protivljenje od strane sindikata, kao i Porše i Pih porodica, koje drže većinski deo akcija.

„Za poslovne entitete koji ne čine jezgro kompanije, poput Ducatija, Renka i (proizvođača velikih dizela) MAN diesel & turbo, mi ćemo odrediti održivu buduću perspektivu“, rekao je novopečeni CEO grupe, Herbert Dis. „Obe oblasti poslovanja mogu biti proširene po novim planovima, ali kompletno izdvajanje svake kompanije je takođe moguće.“

Dis je već postavio planove da kamionski i autobuski program, koji ukjučuje MAN i Scaniju, stavi na berzu, dok će saradnja između različitih automobilskih marki, uključujući Audi, Seat, Škodu i Bentley, takođe biti pojačana. Ove marke već sada dele mehaničke platforme i motore, da bi se izvukle beneficije, kako sa ekonomskog aspekta, tako i kroz podelu ekspertize.

Nakon „dizelgejta“, Dis je takođe odlučan da popravi integritet i saglasnost unutar Volkswagena.

„Volkswagen mora postati pošteniji, otvoreniji, istinoljubiviji“, rekao je on.

Disovo imenovanje se smatra ključnim potezom u otklonu od kontroverznih dešavanja, čija je senka još uvek nadvijena nad konglomeratom.

 

(291)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments